Een heel goedemorgen

 

Mijn moeder kan niet zo goed zien (lang en droef verhaal, iets met een tumor die de zenuw beknelde die de informatie van je oog doorgeeft aan de hersenen) en is sindsdien verslingerd aan Storytel waar ze boeken luistert in plaats van leest.

 

Gelukkig ziet ze steeds beter (die tumor is door een knappe chirurg weggejaagd) zodat ze inmiddels zelf haar boeken kan selecteren. Zo luisterde ze laatst ‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld. Ik was nieuwsgierig dus vroeg hoe ze het vond. Nou, ach, het was nogal droef en rauw en naargeestig, zo vond ze. Prachtig opgeschreven hoor, maar als ze het fysiek gelezen (en dus niet beluisterd) zou hebben, had ze het weggelegd. Maar bij de luisterboeken lukt dat haar niet.

 

Dus is het eerst uitluisteren voor je aan een nieuw boek begint. En dat vond ze dan eigenlijk ook wel weer goed. Want het einde was toch mooi geweest. Het was het waard. En nu luistert ze voort. Ik vind het een uitvinding. Ook als je op reis gaat. Je draagt de wereld aan boeken met je mee, in een enkel appje. Ik ga straks op de terugweg ook weer eens iets installeren. Maar Marieke Lucas sla ik nog even over. Ben net van mijn coronadip af. Wat raden jullie aan? Welk boek is vrolijk, informatief en het luisteren of lezen waard? Maak ik een mooie longlist van jullie inzendingen.

 

Fijne dag,

 

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach