Op deze manier ben je 51 dagen vrij in 2023

 

We hebben net één dag achter de rug in het nieuwe jaar, maar natuurlijk zijn we volle bak bezig met hoe we dit jaar zo min mogelijk te hoeven werken.

 

 

 

Want elk jaar is het toch wel de kunst om je vrije dagen zo in te zetten zodat je het maximale resultaat hebt, toch? Nou, dan help ik je daar even wat mee. Want als je het zo speelt zoals hieronder staat, dan heb je in totaal 51 vrije dagen dit jaar. LOVE IT. Muziek in m’n oren. Side note: deze constructie is gebaseerd op een fulltime baan met 25 vakantiedagen.

 

Deze dagen moet je vrij nemen:

Zaterdag 8 april t/m zondag 30 april
Zo ben je vrij rondom Koningsdag, heb je in totaal zelfs 23 vrije dagen — en het kost je er maar 13.

Zaterdag 27 mei t/m zondag 4 juni
Ook een goede deal dit: 9 dagen vrij en het kost je slechts 5 vakantiedagen. Tooop.

Eén week vrij in september of oktober
Eerlijk, een weekje vrij in de nazomer om nog even de zon op te zoeken is wel echt hemels. En kan prima, want als je 5 vakantiedagen opneemt, krijg je er 9 vrije dagen voor terug.

Neem met Kerst en Oud & Nieuw vrij
Zó fijn: deze dagen vallen dit jaar gewoon doordeweeks, dus dat betekent: extra ‘gratis’ vrije dagen. En als je tussen die dagen ook nog vrij neemt (kost je 3 dagen) heb je in totaal 10 dagen vrij. YES.

 

En tadaaa: 51 vrije dagen en het kost je 25 vakantiedagen. Heb je ze meer dan verdubbeld. You’re welcome.

 

Bron: Reisplaatje

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer