Tweeduizenddrieëntwintig

 

Hoogste tijd voor een goed jaar dus. Als nou iedereen dat wil, zou het dan niet lukken? ]

 

 

 

Lieve, lieve lezers van franska.nl

Een heel mooi, gezond en zo gezellig mogelijk 2023 gewenst. Dat alles waarvan je zou willen dat het goedkomt ook maar goed mag komen dit jaar. En dat er niet nog meer dingen bijkomen die ons niet lekker zitten. We hebben intussen wel genoeg van dat soort dingen gehoord en gezien. Hoogste tijd voor een goed jaar dus. Moet toch kunnen? Als nou iedereen dat zou willen, zou het dan niet lukken?

 

Kunnen we eindelijk gewoon verder met dingen dichtbij, die ook best belangrijk zijn. Een beetje de boel op orde houden bijvoorbeeld. Zo simpel mag het toch ook wel een keer zijn? Daar snakken we toch allemaal naar? Gewoon iets gewoons. Onzichtbaar werk bijvoorbeeld. Loop je uren en uren in huis en tuin te klussen, geen hond die ziet dat je iets gedaan hebt. En dat doe je dus eigenlijk vooral voor jezelf. Je wilt gewoon dat de boel er een beetje schoon en netjes uitziet. Onzichtbaar werk noem ik het altijd.

 

Waarom ik het hierover heb? Omdat ik het tijd vind voor een ode aan mensen die onzichtbaar werk doen. Ook aan mezelf dus hahaha. Nee, geintje. Want dat werk dat je voor jezelf doet is eigenlijk vrij normaal. Maar er zijn ontzettend veel mensen die onzichtbaar werk voor anderen doen, gewoon omdat ze denken: als ik het niet doe, dan doet niemand het. En dat zijn nou precies de mensen die geen lintje krijgen, nooit op een voetstuk gezet worden of in de spotlights staan. Daar doen ze het ook helemaal niet voor trouwens. Ze doen het voor een ander. Uit liefde voor de medemens. En ze gaan altijd maar door en door en door.

 

Ik wil een heel diepe buiging maken voor mensen die van alles voor een ander doen en dat niet bijzonder maar gewoon vanzelfsprekend vinden. Ik roep die mensen bij dezen uit tot de belangrijkste mensen van ons land. We hebben ze ontzettend hard nodig en gelukkig zijn ze er. Zij knappen zoveel op en ruimen de rommel op die steeds meer achterblijft nu dingen minder goed geregeld zijn.

 

Misschien maar goed ook dat ze ongestoord en “onzichtbaar” bezig kunnen zijn, want zodra hun werk officieel erkend wordt, zul je zien dat er regels en administratie bijkomen. Moeten we niet hebben.

 

Petje heel diep af voor alle redders en regelaars van ons land.

 

Liefs van Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska