Op ballen­dag eten we…

 

De lekkerste en makkelijkste balletjes met munt.

 

Dit heb je nodig

  • 1 rode ui
  • 500 g rundergehakt
  • 50 g paneermeel met kruiden
  • peper en zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 4 takjes verse munt
  • 100 g feta (of Parmezaanse kaas)

 

Zo maak je het

Snijd de ui fijn en doe in een grote schaal. Meng de ui met het gehakt, paneermeel en de kruiden. Snijd de munt fijn en de feta in kleine korreltjes. Doe dit bij het gehakt mengsel. Draai er balletjes van en bak in een pan met wat olie. Je kunt ze eventueel ook in de oven doen (voorverwarmd op 200 graden) voor ongeveer 15-20 minuten. Serveer met een lekker yoghurtsausje.
 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares