Ontslagen?

 

Deze 25-jarige uit Australië weet daar wel raad mee…

 

 

 

Stel, je wordt ontslagen. Vervelend natuurlijk. Maar terwijl de meeste mensen gewoon meteen aan de slag gaan met solliciteren, besloot de 25-jarige Nicholas Brett Delaney iets anders te doen. Hij voelde zich eenzaam. En besloot daarom om zichzelf voor te doen als arts bij het Lady Cilento Children’s Hospital van mei tot december vorig jaar. 

 

Hij kwam binnen met een beveiligingspas die hij van het ziekenhuis gestolen had. De eerste twee weken probeerde hij het uit en merkte dat hij steeds meer vrienden maakte. Daardoor werden zijn bezoeken steeds frequenter. Hij begon zelfs een soort van relatie met één van de beveiligers van het ziekenhuis. Hij vertelt dat hij daarom meer druk voelde om door te gaan met ‘doen alsof’.

 

Het ziekenhuis kwam erachter dat hij geen echte arts was, doordat Delaney ‘zijn’ beveiliger had gevraagd om z’n beveiligingspas te verlengen. Nu staat hij voor de rechtbank met een boete van $3000. Gelukkig wordt hij niet naar de gevangenis gestuurd, omdat hij in de tijd dat hij in het ziekenhuis zat, nooit daadwerkelijk een patiënt heeft geprobeerd te behandelen. 

 

Tja, het is weer een verhaal apart. Hoe kan dit soort dingen gebeuren? Hoeveel vrienden had hij gemaakt? Hoe komt het dat niemand er eerder achter is gekomen dat hij daar niet werkte? Waarom is hij niet gewoon gaan solliciteren zodat hij een échte baan kon vinden met échte vrienden? 

 

Ach, gelukkig heeft hij niets geks uitgespookt met de patiënten…

 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn

 

 

Beeld: news.com.au