Ontdek de leukste pretparken die vanuit Nederland met de auto bereikbaar zijn

In Nederland en in onze buurlanden zijn er tal van opties die makkelijk met de auto of met het ov bereikbaar zijn.

 

Wil jij met je kinderen een keer een dagje erop uit? En hebben jullie zin om naar pretparken in Nederland, België of over de grens met Duitsland te gaan? Een dagje naar een pretpark is iets wat jullie je lang zullen herinneren. Of je nu met familie, vrienden, collega’s of andere mensen gaat die je op welke manier ook kent – het is altijd een leuk idee.

 

In Nederland en in onze buurlanden zijn er tal van opties die makkelijk met de auto of met het ov bereikbaar zijn. Hieronder hebben we een overzicht onder elkaar gezet met tal van opties die je hebt wat betreft pretparken waar je een onvergetelijke dag kunt beleven:

 

1. De Efteling (Kaatsheuvel, Nederland)

Het sprookjesachtige pretpark de Efteling is een favoriet onder zowel jong als oud. Met betoverende attracties, zoals de Symbolica, de Baron 1898 en de Vliegende Hollander, belooft de Efteling een dag vol magie en avontuur voor het hele gezin. Wie heeft er immers geen mooie jeugdherinneringen aan?

 

2. Walibi Holland (Biddinghuizen, Nederland)

Voor iedereen die graag het adrenaline door zijn of haar aderen voelt stromen, biedt Walibi een heel scala aan achtbanen en tal van andere attracties. Van de Goliath tot de Lost Gravity, er is genoeg sensatie te beleven voor alle mensen met een stalen maag. En voor de rest is het altijd leuk om toe te kijken hoe anderen in die extreme achtbaan gaan.

 

3. Madurodam (Den Haag, Nederland)

Ontdek Nederland in het klein bij Madurodam, waar je de meest iconische gebouwen en bezienswaardigheden op schaal kunt bewonderen. Madurodam is natuurlijk een van die iconische pretparken waar menig Nederlander jeugdherinneringen aan heeft. Het is bijna gegarandeerd een educatief en leuk dagje uit voor het hele gezin.

 

4. Bobbejaanland (Lichtaart, België)

Net over de grens met België ligt Bobbejaanland. Bobbejaanland is een pretpark met een hoop leuke attracties – voor zowel jong als oud. Net als de Efteling en Walibi in Nederland heeft het ook een hoop achtbanen. Daarnaast biedt het ook een aantal rustige familieattracties. Er is voor ieder wat wils in dit veelzijdige park. Wat ook leuk is aan dit park is dat er gewoon Nederlands gesproken wordt, dus dat maakt het extra toegankelijk om met je kinderen naartoe te gaan.

 

5. Plopsaland De Panne (De Panne, België)

Tevens in Vlaanderen ligt Plopsaland De Panne. Voor de kleinsten onder ons is Plopsaland een waar paradijs. Dit komt doordat de attracties gebaseerd op zijn populaire kinderprogramma’s zoals Kabouter Plop en Mega Mindy. Daarmee is het park een van de grote succesnummers van Gert Verhulst.

 

6. Walibi Belgium (Waver, België)

Ook in België ligt Walibi Belgium. Waar Bobbejaanland en Plopsaland echter in Vlaanderen liggen, ligt Walibi Belgium in Wallonië. Dit betekent dat het minder toegankelijk is voor als je kinderen alleen Nederlands spreken.

Desalniettemin is het een leuk pretpark. Het biedt een mix van spanning en sensatie met achtbanen, waterattracties en thrill rides. Ideaal voor avontuurlijke gezinnen die op zoek zijn naar een adrenalinekick.

 

7. Plopsa Coo (Stavelot, België)

We blijven bij onze Zuiderburen. Gelegen in de Ardennen, is Plopsa Coo ook een pretpark dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Net als Walibi Belgium ligt het wel in Franstalig België. Dus neem dit mee in je overweging als je kinderen alleen goed Nederlands spreken.

Plopsa Coo is een combinatie van attracties en natuurlijke schoonheid. Bezoek het pretpark en geniet daarna van een wandeling door de adembenemende omgeving.

 

8. Bellewaerde Park (Ieper, België)

Ook in België ligt Bellewaerde Park. Dit ligt weer in Vlaanderen, dus extra toegankelijk voor als je kinderen alleen Nederlands goed spreken. Dit park combineert attracties met een dierentuin, waardoor het een unieke ervaring biedt voor het hele gezin. Ontmoet wilde dieren en beleef spannende avonturen in dit veelzijdige park.

 

Goedkope pretpark-deals

Een dagje uit naar een pretpark hoeft niet de hoofdprijs te kosten. Dankzij sites als Vakantieveilingen is het mogelijk om extra goedkoop naar een pretpark te gaan. Naast de site van Vakantieveilingen, hebben ze ook een app. Dus als je constant op de hoogte wilt worden gehouden met de leukste pretpark-deals deals, download dan ook de Vakantieveilingen app.

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl