Oma, wat heeft u een grote…

 

Alles wordt groter als je ouder wordt. Wist je dat al? Oh nee? Dan kom je er nog wel achter, denk ik zomaar. Want echt, het is niet anders.

 • Niet alleen je oren,
 • Ook je neus,
 • Je taille,
 • Je kin,
 • Je buik dus,
 • Je kledingmaat,
 • Je onderkin,
 • De bos rode rozen op je verjaardag (dat is dan weer leuk),
 • Je tanden,
 • Je oogleden,
 • Je handen,
 • Ook je voeten, hoorde ik laatst, dat had ik nog niet gemerkt.
 • Maar er zijn ook dingen die kleiner worden….je lippen en je ogen.

 

Nou, en?

 

Of ik me er zorgen over maak? Tuurlijk niet. Als zorgen maken veel helpt, moet je het vooral doen. En trouwens, wat nou zo leuk is, je voorraad mooie herinneringen wordt ook steeds groter. Kun je uren, dagen, maanden, jaren van nagenieten. Vooral nu, gezellig bij het versieren van de kerstboom. Bij mij heeft elke bal, elk strikje, elk belletje wel een verhaal. Heerlijk. Mijmeren en wegdromen. Kerst. Lichtjes. Kaarsen. Tijd voor gezelligheid. Mooie gesprekken aan tafel. En natuurlijk ook veel lekkers. En gezellige kerstmuziek op Radio Franska. Ik zet hem vast aan. 

 

Het grote genieten kan beginnen

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter