Oma Elizabeth mag niet naar het huwelijk

 

Daar ben je dan prins voor…. of prinses. Trouwen zonder je oma. Of zonder je vader. Zoals Máxima bijvoorbeeld. Zo leuk is het dus ook weer niet.

 

 

De Britse koningin heeft het goedgekeurd: haar kleinzoon Harry mag trouwen met zijn liefde Meghan Markle. Toch zal de Queen niet aanwezig zijn bij het huwelijk.

 

En dat is niet omdat ze geen zin heeft, of omdat ze zijn aanstaande, actrice Meghan Markle, niet zo aardig vindt. Want hoewel de Britse monarchie steeds hipper en moderner wordt, is hier niets aan te veranderen. Dat oma Elizabeth niet naar de bruiloft komt, is omdat Meghan al eerder getrouwd is geweest. De koningin mág geen huwelijken steunen van mensen die al eerder in het huwelijksbootje zijn gestapt. 

 

De 36-jarige Meghan is van 2011 tot 2013 getrouwd geweest met filmmaker Trevor Engelson. Zij waren sinds 2004 een stel, maar het ging uit, omdat ze te ver van elkaar vandaan zouden wonen. Hij woonde in het Amerikaanse Los Angeles, zij in het Canadese Toronto. Allebei konden ze toen niet verhuizen vanwege hun werk: Meghan is wereldwijd bekend van haar rol in de televisieserie ‘Suits’.

 

Erg verrassend is het niet, hoor, dat Elizabeth er niet bij is. Want de Queen was ook niet aanwezig bij het huwelijk van haar eigen zoon, prins Charles, toen hij trouwde met Camilla. Toen sloten zij en haar man prins Philip pas aan bij de receptie, maar tijdens de échte ceremonie, zaten ze gewoon THUIS op de bank… Een bizarre wet, maar wel iets waar Elizabeth zich écht aan houdt. 

 

 

En hoe nu verder? Harry en Meghan zullen gaan trouwen in mei volgend jaar, in Windsor Castle. Ze vieren hun huwelijksfeest expres niet in april, omdat er dan een koninklijke baby wordt verwacht: het derde kindje van prins William en zijn vrouw Kate Middleton. Met de bruiloft wordt Meghan de tweede Amerikaanse ooit die met een Britse prins trouwt, hoewel dat inmiddels wel alweer een tijd terug is. In 1937 al gaf koning Edward zelfs de Britse troon op om samen te kunnen zijn met zijn grote liefde, Wallis Simpson. 

De 33-jarige Harry is nu de vijfde in lijn om de Britse troon op te volgen, na zijn vader Charles, zijn broer William en zijn neefje George en zijn nichtje Charlotte (de kinderen van William). En hoe Meghan gaat heten, als ze eenmaal ‘de vrouw van’ is? Haar officiële naam wordt: ‘Her Royal Highness, Princess Henry of Wales’. Een mond vol ja, maar ze wordt wél een echte prinses, dus. De droom van ieder meisje, nietwaar?