Om deze Netflixserie huilden we het hardst

 

Het is altijd fijn als ik onderzoekjes tegenkom op internet waar ik me helemaal door aangesproken voel, maar het komt ook wel vaak voor dat ik me er helemaal niet in kan vinden.

 

 

Dat gebeurde bij het onderzoek dat ik nu weer tegenkwam. Want je moet even iets van me weten: ik ben echt een gigantische cry baby als het aankomt op films en series. Niet te doen. Bij elke willekeurige Disneyfilm hou ik het niet meer droog, maar zelfs bij Crossroads (ja, die verschrikking met Britney Spears) moest ik ook huilen.

 

Dus je kan je met die wetenschap voorstellen dat ik regelmatig snikkend voor de buis zit met zo’n streamingdienst als Netflix. Even serieus, soms heb ik het idee dat ze het er echt om doen. Series als When They See Us: supergoed én heel belangrijk, maar holyyyy moly, wat heb ik gejankt. Ik kwel mezelf daar ook wel af en toe mee hoor, want films als Hachi en The Green Mile staan er ook op en dan denk ik: leuk, die ga ik weer eens kijken en dan val ik de dagen erna in een verdrietig gat (vooral bij Hachi, als je die zonder ook maar één traan kan doorstaan ben je echt dood vanbinnen).

 

Maar goed: het onderzoek. OnBuy.com zag wel iets in al die tranen van ons en ging op onderzoek uit: waarmee worden de meeste zwembaden gevuld? Echt geen idéé hoe ze dit hebben onderzocht, maar ik vind het wel een hilarisch onderzoek. En ik kan me dus ook prima vinden in de nummer één, maar dat is niet zo goed als je overal bij huilt.

 
 

Want met 96 zwembaden vol tranen staat op nummer één… Orange Is The New Black. Oooh, en dat snap ik metéén. Die allerlaatste aflevering. Hartverscheurend. Wat er met Poussey gebeurde een aantal seizoenen daarvoor: verschrikkelijk. Ik denk dat ik in m’n eentje al bijna aan die 96 zwembaden kwam, joh.

 

Op nummer twee met ‘maar’ 20 zwembaden staat Unbelievable, waarbij ik eerlijk moet bekennen dat ik ‘m nog niet heb gezien. Nummer drie heb ik overigens ook niet gezien, dus ik heb mezelf waarschijnlijk voor heel wat tranen behoed. De hekkensluiter is namelijk Schitt’s Creek, waar ik dus heel veel over zie op internet, maar ik heb precies niemand er ooit over gehoord die het daadwerkelijk heeft gezien. Dus vertel me: wat mis ik?

 

Overigens werden niet alleen de tranenzwembaden geteld, maar ook het aantal personages dat het loodje moest leggen. Qua ‘overall sadness score’ (ja, dat is dus een ding bij dit onderzoek) was het niet Orange Is The New Black die op nummer één stond maar Breaking Bad.  Al heeft die een flinke voorsprong vanwege het dodencijfer, dus helemaal eerlijk vind ik die scores niet. Hoe dan ook, we hebben lekker veel gejankt met z’n allen.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer