Oh help. Oh jee.
Oh nee.

 

Een van m’n favoriete bezigheden. NOT. Kleren kiezen voor iets officieels. Dat het er dus een beetje om gaat hoe je eruit ziet. Hellup. Stressss.

 

Oh help. Black tie. Oh jee. Het is bij Rob Peetoom, oh nee. Net twee weken geleden de landingsbaan ingeschilderd. Dat doe ik eens in de drie weken en dat vind ik al meer dan vaak. Maar om nou met zo’n hoofd bij Robs feest aan te komen zetten… En ik heb het ook altijd al zo moeilijk met een dresscode. Zo niet mijn ding.  
 
‘Wat doe je aan?’ vroeg Wieke. Ik zeg: ‘Een zwarte jurk, als het niet goed is sturen ze me maar weg.’ ‘Durven ze niet’, kreeg ik van haar terug. Maar die landingsbaan. Ik ben in staat een nieuwe trend te introduceren. Tijd geleden kwamen ze toch ook ineens aanzetten met die zwarte uitgroei in blond haar? Dat werd er nota bene zelfs met opzet in geverfd. Als dat kan, waarom dan niet een grijze streep in donker haar? Wie weet wordt het zomaar ineens de hit van de catwalk.
 

Maar ja.
 

Of ik ‘m nou op zo’n avond moet introduceren, uitgerekend bij the big Rob himself en dan ook nog met zomaar een zwarte jurk aan m’n lijf… Hum. Dan maar na twee weken even dat grijze centimetertje laten wegverven. Vandaar dat ik zaterdag dus alwéér bij de kapper zat. En dat is al niet m’n hobby. Kost me veel te veel tijd. En dan ook nog van m’n vrije zaterdag. Enfin, wel even mooi de tijd om te Facebooken.
 
 
Maar goed. Genoeg over mezelf ge-oh-d. Hoogste tijd om een heel diepe buiging te maken voor Rob. De man van de dag. Je zult hem ongetwijfeld al gezien hebben in kranten of op tv, of ergens anders nog zien vandaag of morgen, want vijftig jaar in het vak en dan zo’n fantastisch imperium neergezet hebben… het is niet niks. En dan altijd nog steeds even enthousiast, creatief, jongensachtig en aardig. 
 
Lieve Rob, je gaat een soort van stoppen, geloof ik? Of rustiger aan doen? Meer dan verdiend. Ik moet het je alleen nog zien doen, maar wie weet, want als jij je iets voorneemt lukt het je altijd. Dus wellicht lukt je dit ook gewoon.
 
 
In elk geval bij deze minstens achtendertig petten af voor wat jij allemaal presteert en gepresteerd hebt.
 

En een dikke kus van Franska

 
En beloof me dat je me niet wegstuurt omdat m’n jurk te saai is vanavond, want ik bel Wieke hoor. Om me te helpen.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska