Oei, helemaal vergeten

Best gek misschien, maar dat gebeurt bij mij dus met ruzies. Ik ben ze na een paar dagen kwijt. Vaak al na een paar uur.

 

Tijdens een dagje shoppen in Arnhem loop ik ineens een oude bekende tegen het lijf. Heel lang niet gezien. Hij liep met z’n vrouw. Ook lekker aan het shoppen zo te zien. Ik begroet hem heel verrast. ‘Wat leuk dat ik je zomaar tegenkom, zo lang niet gezien!’ Ik begreep zijn reactie niet zo goed, want hij keek nogal verbaasd. Hij herkende me wel, dus dat was het niet. We wisselden een en ander uit en gingen weer elk ons weegs.

 

Waarom hij zo verbaasd keek bleef me maar bezighouden. Pas de volgende dag kwam het bij me binnen. De laatste keer dat we elkaar zagen was ik geloof ik boos op hem. En dat had ik gezegd ook, herinnerde ik me vaag. Maar sorry. Ik kan zo lang niet boos blijven en heel eerlijk… Ik vergeet het gewoon. Als het eruit is, is het eruit en dan is het ook weer weg. Zou mooi zijn zeg, als je altijd maar boos bleef op iedereen op wie je een keertje boos bent geworden. Of ligt dat misschien aan mij?

 

 

Er zijn hele volksstammen die een deel van hun familie nooit meer zien of die een bepaald familielid noit meer willen zien. Niet alleen super lastig bij familiereünies, feestjes en begrafenissen, maar gewoon sowieso heel vervelend. Lijkt mij. Ik wil niets bagatelliseren natuurlijk, maar verdorie, is dat nou echt onomkeerbaar? Krijg je daar dan op den duur toch geen spijt van? En wordt het niet met het jaar moeilijker om er ooit weer iets van te maken?

 

Ik begrijp best dat bozigheid en ruzies bij veel mensen langer blijven hangen dan bij van die types zoals ik. Ik heb er iets uit gegooid en vergeet het daarna. Boffen. Voor mij dan. Maar ik heb zo te doen met al die uiteengereten families en vrienden. Zou er zo graag iets aan willen doen. Maar ja… waar begin je? Ik ga echt niet zeggen dat je bij jezelf zou moeten beginnen, want weet ik veel waardoor de ellende ooit begonnen is. Maar het blijft een rot gevoel denk ik, ook al heb je het nog zo ver weggestopt.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

beeld: buzzfeed.com