Een ode aan het saucijzenbroodje

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: een ode aan het saucijzenbroodje.

 

 

 

Op de redactie heerst verdeeldheid, want met een collega uit Den Bosch woedt er meteen een hevige broodje worst-strijd: saucijzenbroodjes versus worstenbroodjes. Ja, die laatste schuif ik ook heel graag naar binnen, ook nog wel eens zelf in elkaar geknutseld met het doe-het-zelf pakket, waarmee je die legendarische broodjes gewoon thuis kunt maken. Maar ik ben boven de rivieren geboren en dus ligt mijn hart bij het saucijzenbroodje, zo vet dat het een lekker laagje op je vingers achterlaat. Een laagje puur geluk.

 

 

Elke calorie dubbel en dwars waard
Sowieso heeft alles waar bladerdeeg omheen zit een speciaal plekje in mijn hart. Stop er dan ook nog eens worstvlees in en je hebt toch de perfecte snack? Zo moddervet dat je daarna nauwelijks meer kunt lopen en denkt dat je er nooit meer één hoeft te eten, maar oh wat heb je genoten van elke hap. Elke calorie dubbel en dwars waard. Het lekkerst als hij warm is, maar tegen een koud exemplaar on the go zeg ik eigenlijk ook geen nee.

 

 
De lekkerste van Amsterdam
Het saucijzenbroodje van je dromen haal je bij Kwekkeboom; het Black Angus saucijzenbroodje van deze patissier in Amsterdam is werkelijk waar goddelijk. Het is al jaren een klassieker bij de Amsterdammers onder ons. Waarom-ie zo lekker is? Omdat het bladerdeeg zo lekker krokant en kruimelig is en het gekruide gehakt in het broodje lekker royaal uitgesmeerd. Dan is €2,75 geen gekke prijs, als je het mij vraagt. Onze snackspert beloonde ‘m met de maximale score van 5 sterren.

 

 
Van de HEMA
Maar als echte saucijzenbroodjes-liefhebber haal ik er ook wel eens eentje bij de Albert Heijn en warm hem thuis in de oven nog even op. Bij de HEMA hebben ze een heerlijke doosje met 4 afgebakken saucijzenbroodjes. Vergeet gewoon af en toe al die artisanale kazen en Spaanse hammen, zet je vrienden saucijzenbroodjes voor (liever zelf maken? Met dit saucijzenbroodjes-recept heb je 100% succesgarantie), of serveer eens een lollige borreltaart met saucijzenbroodjes, en ze zullen je eeuwig dankbaar zijn.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav