O dear, zit jij klaar voor een nieuw seizoen van dit fantastische kostuumdrama?

 

Ben jij net als ik een enorme liefhebber van de romantische boeken van Jane Austen, ruisende jurken en geweldige acteurs? Zorg dan dat je vanavond klaar zit voor het tweede seizoen van Sanditon.

 

 

 

Wat moet ik nu, dacht ik toen ik de bioscoop uitliep nadat ik de film van Downton Abbey had gezien. Geen nieuw seizoen en geen nieuwe film. En ik, dol op kostuumdrama’s, kreeg daardoor toch een beetje het gevoel dat ik moest afkicken. Want waar moest ik dan naar kijken?

 

Nou, dat zal ik je vertellen: het tweede seizoen van Sanditon start vanavond op BBC First en my oh my, hoe geweldig is dat! Gebaseerd op de laatste onvoltooide roman van Jane Austen (je weet wel, de schrijfster van het heerlijke Sense and Sensibility en Pride and Prejudice). Sanditon is van hetzelfde kaliber en je zit gegarandeerd te smullen. Over het meisje Charlotte (gespeeld door Rose Williams) dat haar alledaagse leventje op het platteland inruilt voor een nieuw avontuur bij Tom (Kris Marshall) en Mary Parker (Kate Ashfield) in het slapende badplaatsje Sanditon, een nieuwe mondaine plek voor the rich and famous.

 

 

Waar was ik gebleven in dit verhaal? Charlotte keert terug naar de kust als gouvernante en samen met haar zusje Alison gaat ze op zoek naar de liefde. Nu het leger Sanditon tot hun nieuwe basis maakt, geleid door een charmante kolonel, zou het met die liefde misschien wel lukken, nietwaar?

 

Verder ga ik niks verklappen, maar dit tweede seizoen zit dus ook weer vol met intrigerende personages, nieuwe romances, onvoorziene problemen en misschien wel weer een sprookjesachtig einde.

Ach, de liefde… niemand kon er zo smachtend en hartstochtelijk over schrijven als de jonge Jane Austen. Sanditon is wat mij betreft dus een heerlijke opvolger voor Downton Abbey.

 

Sanditon seizoen 2, vanaf donderdag 23 juni om 21.00 uur op BBC First

 

Beeld: BBC First

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit