Nu weet ik het zeker

 

Veerle zag deze aflevering van ‘Wie is de Mol?’ omringd door de vriendengroep van haar broer. Toch lukte het haar om de volgende aanwijzingen op een rij te krijgen.

 

Daar zat ik dan, klaar voor aflevering zeven. Dit keer niet alleen vergezeld door een hapje op links en een drankje op rechts, maar ook door de hele vriendengroep van mijn broer. Prima jongens die zolang ik mij kan herinneren al bij ons over de vloer komen en zij voelen zich dan ook terecht heel erg thuis bij ons. Zo thuis dat het een soort broers zijn die natuurlijk altijd alles beter weten en dus ook beter weten wie de mol is. En dat terwijl hun mol er in aflevering drie al uit lag.

 

Veel heb ik door de rumoerigheid niet mee gekregen, maar deze aflevering was wel heel betekenisvol voor mijn jacht op de mol. Immanuelle is er namelijk uit, en dat betekent dat mijn back-up mol eruit ligt. Imanuelle is dus NIET de mol. Kortom, Thomas is de mol en ik sta er volledig achter. Het einde is in zicht en we kunnen ons niet meer veroorloven om te spreiden. Ik moet deze dappere uitspraken natuurlijk wel enigszins onderbouwen om het geloofwaardig te maken. Komt-ie, alle aanwijzingen door de afleveringen heen die wijzen naar het mollenschap van Thomas:

 

Tweeling
Er zijn in de afleveringen opvallend veel paren en tweeën te vinden. Thomas’ naam betekent tweeling. Het zal niet de eerste keer zijn dat de naam van de mol verwerkt wordt in de hints. Twee jaar terug waren er allemaal margrieten te vinden door de afleveringen heen. Margriet van der Linden was toen de mol.

 

Stieren
Ook zijn er dit seizoen veel stieren aanwezig in het spel. Niet zo gek, want ze zijn in het ‘wilde westen’, maar de enige persoon met het sterrenbeeld stier is, ja je raadt het al, Thomas! Ook is er een shot voorbijgekomen met daarin een stier die een joker met de opdruk ‘mol’ aan zijn neus had hangen.

 

Posters
Tijdens de posteropdracht zijn er ook veel stieren afgedrukt op posters, maar op de juiste posters staan juist geen stieren. Hierop stond wel de tekst ‘Heart of the Country’. Thomas County ligt in het midden van Amerika.

 

Molacties
Thomas gaat in de eerste aflevering mee met de kandidaten, zodat de groene vrijstellingen zeker gevonden worden. Het vinden van deze vrijstellingen was namelijk cruciaal voor het uitvoeren van de opdracht in het theater. Tijdens de opdracht in de duinen lijkt Thomas iets weg te stoppen in zijn broekzakken, wat hij vervolgens niet doorgeeft aan de volgende kandidaat. Opvallend is ook dat hij vraagt of Diederik hem kan zien. Thomas nam zelf het heft in handen tijden de huifkarrenopdracht door envelop 2 te pakken, en kon hiermee het Mol-logo op de joker drukken. And last but not least: Thomas heeft, als hij de mol is, ongetwijfeld paardrijdlessen gehad. Dit kun je ook zeker zien, toch geeft hij aan dat hij nog nooit op een paard heeft gezeten.

 

Ik ben heel benieuwd naar de ontknoping. Jullie ook? Wie is jullie mol?

 

 

Veerle, 19, is de eerste tekststagiaire van franska.nl. Geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft een voorliefde voor mooie verhalen, beeld en kleding

Fotografie portret: Esmée Franken. Styling: Valérie Ntantu