Nooit verwacht dat ik dit ooit zou doen

 

Er zijn van die dingen waarvan je dacht dat je ze never nooit zou doen. Tot corona kwam en alles anders werd.

 

 

De ouders van mijn meneer wonen in Zuid-Afrika en kunnen voorlopig niet terug naar Nederland. Dat betekent dat hij ze al meer dan een jaar niet gezien heeft en dat is natuurlijk niet leuk. Gelukkig wonen mijn schoonzussen min of meer om de hoek, maar door die rottige corona is het lastig om als familie met elkaar af te spreken. Hoe krijg je drie complete gezinnen dan bij elkaar als dat eigenlijk nergens kan?

 

Daar hebben ze dus wat op gevonden: de autopuzzeltocht. Ik had echt nooit gedacht dat ik dit leuk zou vinden, maar geloof me, het is echt fantastisch om te doen. Je zit gewoon met je gezin in je eigen auto en rijdt in drie uur van het startpunt naar het eindpunt. De anderen hebben ook hun eigen bubbel en vervoer en rijden dezelfde route. Onderweg beantwoord je de vragen en maak je de bijpassende puzzels. Natuurlijk probeer je de andere auto het bos in te sturen door verkeerde aanwijzingen door te geven, of je rijdt zogenaamd even verkeerd in de hoop dat ze je zullen volgen. Alles is geoorloofd om de tocht te winnen nietwaar?

 

We hadden op een paar punten afgesproken om op anderhalve meter afstand een koffietje te doen en te picknicken. Aan het einde van de rit deden we een coronaproof borrel (met een alcoholvrije versnapering voor de bestuurders), ook weer geheel volgens de regels. Via de telefoon en WhatsApp hielden we contact met elkaar.

 

Deze puzzeltochten zijn heel makkelijk online te bestellen en je kiest zelf je route. Wij deden de Rotterdamse Dijckroute met als eindpunt Kinderdijk. Ik had geen idee dat Nederland zo mooi was. Dus als je iets gezelligs zoekt om geheel coronaproof met je familie te doen, dan zou ik zeker even kijken naar zo’n autopuzzeltocht. Het is zo leuk dat zelfs de pubers het naar hun zin hadden. Kun je nagaan…

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit