Nooit meer gedoe met kerstboomlampjes

 

Mijn kerstboom staat. Finally. Zelf had ik half oktober al onder de boom willen zitten, maar met het risico dat mijn wederhelft me dan met kerstboom en al naar buiten had gebonjourd, heb ik dat maar even gelaten.

 

Inmiddels ben ik content dus. Het glimt, het glittert, ruikt naar dennenboom en zelfs mijn eeuwige irritatie over het knoeien met lichtjes is opgelost.

 

Normaal gesproken lig ik vier keer per etmaal met mijn hoofd onder de boom en de kont in de lucht in de woonkamer. ’s Ochtends lichtjes aandoen, na het ontbijt weer uit, bij thuiskomst weer lichtjes aandoen en de boel weer uit tegen de tijd dat ik naar bed ga. We hebben één jaar zo’n slimme contactdoos gehad met een net wat te kleine afstandsbediening, maar die waren we binnen twee keer met onze ogen knipperen kwijt. En nu is Lidl daar, om al onze zorgen op te lossen.

 

Met één tik op mijn mobiele telefoon gaat alles branden. Mijn inbouwspots, mijn mooiste schemerlamp, de lamp in mijn blokhut in de tuin en dus ook de lampjes in mijn kerstboom (!). Jongens, wat een vondst. Lidl heeft gewoon de kerstboomlampjes compatible gemaakt met hun vlamnieuwe Smart Home-app, een systeem dat op afstand werkt, met één app te bedienen is en die je zelfs met je stem opdracht kunt geven om te dimmen of uit te gaan. Ideaal als je normaal het nachtlampje omver slaat, wat ik regelmatig doe. Het stopt niet bij aan en uit hoor, want je kunt alles zo instellen dat je kunt beslissen of je werkverlichting aanspringt of het tijd is voor een romantische avond thuis. En er hangt een Lidl-prijs aan, waardoor ik het nog aantrekkelijker vind dan ik het al vond.

 

De installatie doe je in een handomdraai en het werkt op hetzelfde systeem als Philips Hue, Ikea Smart Home en samen met GoogleAssistent. Oh, en wil je liever blauw of één van de andere zestien miljoen kleuren in de boom? No problem, gewoon even schuiven in de app. Je snapt: die kerstboom gaat mijn huis pas ergens laat in maart verlaten. Of hij het er nou mee eens is of niet, al weet ik zeker dat ik ‘m kan paaien met het Smart Home-systeem.

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans