Nog even over Married At First Sight

 

En dan vooral over ‘Sjetal’

 

Als je als maker Chantal in je stapel aanmeldingen treft, denk je: bingo. Want veel vermakelijker vind je ze niet. Dat ze al meedeed aan First Dates vergeet je meteen, want Sjetal kan nog makkelijk bij een andere datingshow in de surprise. Even de highlights van gisteravond.

 

Chantal en Henk zitten samen in de auto op weg naar een romantisch uitje en Chantal rijdt. ‘Hé, er is hier ook een IKEA. We kunnen ook Zweedse gehaktballen eten.’

 

Ah, Chantal en Henk gaan paardrijden. In korte broek en zonder cap, wat mij allebei niet een heel goed idee lijkt. Blote benen op een zadel leidt tot schuurplekken en zonder cap… Mijn moeder zei altijd: ‘Je hebt maar één hoofd.’ Als ik Sjetal was, zou ik de hersentjes die ik heb goed beschermen.

 

Chantal: ‘Het is niet arrogant ofzo, maar ik kan alles. Stuken, behangen, alles. Dus ik kan ook paardrijden. Ik stap er zo op en dan hups, in z’n vooruit.’

 

‘Drapeert hij zo genoeg?’ Chantal, het is stappen, draven of galopperen. Ik vind draperen een enige samenvoeging van de laatste twee. Die houden we erin.

 

‘Krijg de pestcholera. Ik rij in een cactus.’

 

‘Het doet echt heel erg pijn. Ik wil antibiotica.’

 

Henk, vijf minuten later: ‘Hoe gaat het met je been?’

 

Chantal: ‘Met wat? Oh mijn been. Ja, prima.’

 

De gids benoemt dat ze een minitour maken vandaag.

Chantal: ‘Een minitour in mijn broek bedoel je.’

 

Henk: ‘Het was in ieder geval een mooie omgeving. Zo met die ravijnen enzo.’

Chantal: ‘Nou, ik heb niks moois gezien. Ja, mezelf.’

 

Chantal, het is jammer te moeten constateren dat er een groot filosoof aan je verloren is gegaan, maar gelukkig hebben ze je weten te behouden voor tv. En Henk, blijf vooral kusjes geven want straks smelt ze. Je bent een lieverd

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach