Noem dat maar handig

 

Ik ben er intussen achter en moet helaas iemand gelijk geven. Doe ik niet graag. Maar ja, wat moet dat moet. En eerlijk is eerlijk. En…

 

Er komt hier weleens iemand over de vloer die over zo ongeveer alles meteen een mening heeft. Als het apparaten en merken betreft, vaak zelfs niet eens gebaseerd op enige ervaring. En ook eigenlijk al voordat het ding zich heeft kunnen bewijzen. Zo ook onze stofzuigrobot, die hier z’n intrede heeft gedaan sinds m’n Brits-kortharige vrienden Missi en Sippi hier door het huis zwalken. ‘Volgens mij ben je net zoveel tijd kwijt met dingen opzij zetten en installeren als met gewoon even de stofzuiger pakken en het zelf doen’, was toen meteen het commentaar.

 

Ja hallo!

 

Weet je hoeveel zo’n ding (als je een goeie neemt) kost? Ik ga dan heus niet meteen toegeven dat ie misschien wel gelijk heeft. Daarbij vond ik het best lollig om te zien hoe zo’n ding te werk gaat. En het wordt tenminste ook grondig gedaan als je even alles opzij zet. Stoelen op de tafels, prullenmanden, kattenvoerblikjes van de grond, alle andere speelgoedmuizen van katten en wat dies meer zij, de snoeren en andere goedbedoelde rotzooi die zich op de grond meent te moeten bevinden. Hop. Even opzij. En na afloop weer terugzetten. Of definitief verwijderen. Stuk handiger. Kan meestal niet, want onmisbaar.

 

Nou, ik ben eruit hoor. Het is superhandig. Maar of het nou tijd scheelt? Dat durf ik intussen ook te betwijfelen. Ik zal blij zijn als de vakantietijd weer voorbij is en de hulp gewoon weer komt. Al heb ik nu dan weer eens even allerlei hoeken en gaten zelf onder handen genomen. Zal zij straks heel anders over denken, want elk mens pakt andere hoeken en gaten. Ze zal wel denken dat ik er geen hout van kan. Zo werkt dat nu eenmaal. Over een jaar zijn die van mij weer aan de beurt. Hoera! Nog een heel jaar.

 

En beste ‘je-weet-wel-wie-ik-bedoel’, ik geef bij deze ruiterlijk toe dat je in dit geval helemaal gelijk had. De stofzuiger pakken en even een rondje door het huis gaat zeker zo snel.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska