Nieuwe Netflix-komedie: Ricchi a Tutti i Costi

 

Ons leuke nieuwe zusje Italiamo kent La dolce vita als geen ander. Natuurlijk willen wij haar beste tips voor het fijnste wat Italië ons te bieden heeft graag met je delen. Deze keer: Nieuwe Netflix-komedie: Ricchi a Tutti i Costi.

 

 

 

 

In de startblokken als je zin hebt je hersenen uit te schakelen en een beetje te lachen: vorige week verscheen de nieuwe Italiaanse komedie Ricchi a Tutti i Costi op Netflix. En als je de kerstfilm Natale a Tutti i Costi hebt gezien, dan wordt dit een gegarandeerd succes voor je.

 
Natale a Tutti i Costi

Ricchi a Tutti i Costi is de opvolger van Natale a Tutti i Costi, ook op Netflix te zien. Deze kerstkomedie, die eveneens geregisseerd werd door Giovanni Bognetti, is de meest tenenkrommende maar stiekem toch wel grappige kerstfilm die ik ooit heb gezien, denk ik. Hierin wil een familie koste wat het kost de perfecte kerst vieren, wat hilarisch begint, maar waarin het gaat van kwaad tot erger en de hoofdpersonen zichzelf steeds verder in de nesten werken. Al kijkt-ie makkelijk weg, is de thematiek van streven naar perfectie en rijkdom de onderliggende boodschap. De nieuwe film Ricci a Tutti i Costi gaat al even vrolijk verder met het belichten van hedendaagse problemen in een nieuwe grapjas.

 

Ricchi a Tutti i Costi

Ricchi a Tutti i Costi (Rijk tegen elke prijs) volgt de avonturen van dezelfde familie Delle Fave, die naar Menorca vertrekken om nonna en haar flinke erfenis te beschermen tegen de sluwe Nunzio. De man met dubieuze intenties die nonna heeft verleidt is van plan met haar te trouwen en mee te nemen naar Zuid-Amerika, en het lijkt erop dat hij haar wil laten verdwijnen in een verborgen ravijn van de Amazone. Een paar dagen voor het huwelijk sleurt moeder Anna sleurt haar man en kinderen wederom mee in een krankzinnig plan, dit keer om de toekomstig echtgenoot van haar moeder te vermoorden. Kortom: absurd, hilarisch, vol familieruzies, oude vetes en heel veel bijna-rampen en een mooi moraal van het verhaal aan het eind.

 

Door: Redactie Italiamo