De nieuwe Beatles- en Stonesdiscussie

 

Jazeker! Hij is er weer, maar dan een klein (nou ja, klein…) beetje anders. Heb je het ook al gemerkt?

 

 

Je was van de Beatles of van de Stones. Van allebei bestond echt niet. Er moest gekozen worden. Anders hoorde je nergens bij. En dat is vooral helemaal niet leuk als je een tiener bent. Dat ik op een gegeven moment verliefd werd op een Beatles-fan was dan ook even een klein probleempje. Dus gaf ik maar toe dat ik Lady Madonna van The Beatles ook best een oké nummer vond. Verrader die ik was.

 

Zelfde effect natuurlijk met Ajax of Feyenoord. Haal het niet in je hoofd om iets leuks over de ander te zeggen, want je bent hartstikke af. Dat er dan ook wel eens een voetballertje van club verwisselde was een vet probleem. Herinner ik me van vroeger. Nu let ik er niet meer zo op. Maar stiekem ben ik altijd van Ajax gebleven. Trouwe hond die ik ben. En ik heb er echt geen enkele reden voor, behalve dat ik die keuze ooit gemaakt heb.

 

 

Wat een onzin eigenlijk he? Achteraf gezien

 

En nu dient er zich een nieuwe scheiding der geesten aan, valt me op. En wel tussen mobieletelefoonbezitters. Serieus. Ik merk het steeds vaker. Ik heb een iPhone en denk werkelijk dat iedereen er eentje heeft. 

 

Geen idee waarom ik dat denk. Dus als ik even iemand een leuk, nieuw trucje op de telefoon wil laten zien en het lukt bij zijn of haar telefoon niet, dan kom ik er vaak pas achter dat diegene een ander merk heeft.

 

Gaat dus niet door, dat nieuwe trucje. Hoewel, vaak zijn de diverse merken er razendsnel bij om elkaars handigheidjes over te nemen, dus niets aan de hand. En het is qua merkvoorkeur ook maar waar je aan gewend bent, dacht ik.

 

 

Wat me nou opvalt is dat iPhone-bezitters een iPhone de allernormaalste telefoon van de wereld vinden. Het komt niet in hun hoofd op om ooit een ander merk te kiezen. Snap ik, want dat heb ik dus ook.

 

Maar dan die ‘andere-merk-bezitters’. Ik scheer echt niet iedereen over een kam, maar ik kom het wel verdacht veel tegen. De bezitters van andere telefoonmerken, zoals de Huaweis, LG’s, Samsungs en dergelijke hebben hebben vaak de neiging om een hekel aan iPhones te hebben. En zich er tegen af te zetten. Zelfs voor hun merk op de bres te springen en de iPhone af te kraken. Voor zover ik het meemaak dan, hè. Je ziet, ik dek me in tegen een eventuele aanval van rechts of links. Want dat vinden zij van de andere partij waarschijnlijk ook weer van de iPhone-bezitters. Maar waarom? Ik snap het niet, die ‘telefoonvijandigheid’ Echt he-le-maal niet.

 

 Of ben ik de enige die dit merkt?

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.