Nieuw in bubbel-land

 

Bestellen we over een aantal maanden deze bubbels om iets te vieren?

 

Er is iets nieuws in bubbel-land. En dan gaat het niet om champagne of prosecco, maar om cava. Want er is dus iets met de Spaanse mousserende wijn volgens negen cava-producenten.

 

De negen cava-producten uit de topcategorieklasse stappen uit de D.O. Cava en gaan verder met een nieuwe Spaanse mousserende wijn: corpinnat! Ze waren het niet eens met de regels over de prijs en kwaliteit van de cava. Ze zijn van mening dat de focus op organische landbouw en langere rijpingsprocessen moet liggen in plaats van zo veel mogelijk maken tegen een lage prijs.

 

De D.O. Cava ging hier niet in mee, waardoor deze groep heeft besloten om vanaf nu verder te gaan met hun eigen cava-soort, de corpinnat (vernoemd naar de plek waar de eerste mousserende wijn geproduceerd werd). Ze mogen hun mousserende wijn namelijk niet meer verkopen onder de naam cava. Op alle flessen komt het volgende te staan: mousserende wijn van kwaliteit, traditionele methode. Maar dan in het Spaans natuurlijk: vino espumoso de calidad, método tradicional. Klinkt erg exotisch, vind je niet? Wanneer we deze flessen kunnen kopen? Het gerucht is: over ongeveer drie maanden. Ik ga hem wel even uitproberen als tegen die tijd het zonnetje weer schijnt. Met de hele redactie natuurlijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares