Sonja vraagt zich af: Kun je jezelf eigenlijk nog wel stylist of interieurprof noemen als je geen staal in huis hebt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op Pinterest kun je enorm veel inspiratie opdoen qua staal. Type maar in: stalen deuren. Dan lijkt het wel of ik de enige ben die ze nog niet heeft.

 

Nou heb ik wel het geluk dat ik een beeldmens ben. Iets hoeft er niet per se echt te zijn om het wel zo te ervaren. Ik visualiseer dat stalen raam in mijn badkamer inmiddels al zeven(!) jaar. En het werkt prima. Een berg hoef ik trouwens ook niet echt te beklimmen om van het uitzicht te genieten, geef mij een ansichtkaartje en je bereikt hetzelfde effect. Fijne eigenschap, al zeg ik het zelf. Maar het blijft wel bij ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ dus ooit moeten er echte stappen ondernomen worden om van deze fantasie werkelijkheid te maken. Zo kunnen er meer mensen van meegenieten.

 

 

Ik visualiseer dat stalen raam in mijn badkamer al zeven jaar. Werkt prima

 

 

Stalen kozijnen zijn niet alleen heel erg mooi, ze hebben een aantal grote voordelen waarvan hun houten of kunststof broertjes alleen kunnen dromen. Ze zijn heel erg sterk. Daardoor kunnen ze grote oppervlaktes glas dragen in een smal kozijn. Dit maakt het materiaal uiterst geschikt voor hoge raampartijen waarin veel glas wordt gebruikt. Meer lichtinval dus. En doordat het materiaal zo sterk is, gaat het ook nog eens lekker lang mee.

 

Staal is stoer en industrieel, maar toch elegant. Een prima combinatie. Doordat stalen kozijnen zo sterk zijn is maar een smal kozijn nodig om het zware glas te dragen. Een mooi contrast omdat het materiaal zelf zo’n industriële en robuuste uitstraling heeft.

 

Het kost trouwens wel een flinke duit en heb je dat er niet voor over dan is het misschien een optie om een houten kozijn een ‘staallook’ te geven. Dat kan dus gewoon, dat zag ik laatst in een winkel en ik moest echt even voelen om er zeker van te zijn. Bleek dat ze gewoon metaalverf met metaalslag hebben aangebracht. Topidee!

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Kvik.