New York Cheesecake

 

Een goede cheesecake is soms moeilijk te vinden. Hoewel er in bijna elke lunchroom er eentje op de kaart staat is de kwaliteit lang niet altijd wat je wil. Dit recept is basic en resulteert altijd in een perfecte cheesecake.

 

Dit heb je nodig:

            Bodem

  • Digestives, een heel pak
  • 50-80 gram gesmolten boter

 

            Vulling

  • 800 gram mon chou
  • 300 gram kristalsuiker
  • 185 milliliter volle melk
  • 4 grote eieren
  • 225 mililieter sour cream
  • merg van 1 vanillestokje
  • 60 gram bloem

 

Zo maak je het:

            Bodem
De perfecte cheesecake heeft een knapperige, boterige bodem. In dit recept gaat een heel pak koekjes, als je de bodem iets minder dik wil snoep je gewoon wat koekjes uit het pak zodat die niet in de taart terecht komen.

 

            Vulling
De vulling moet romig zijn, gebruik dan ook echt mon chou en geen andere soort creamcheese. Mon chou is heel erg vet, wat precies is wat we willen in deze taart. De consistentie van de vulling is enorm belangrijk, hij moet niet te veel naar ei smaken of zijn ingezakt. Deze moet nog 5-6 uur in de oven blijven staan nadat je de oven uitzet, waardoor hij perfect gaar en silky smooth wordt.

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de digestives in de keukenmachine en hak totdat ze helemaal verkruimeld zijn. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook de koekjes in een theedoek vouwen en er met een pan of deegroller op slaan tot alles verkruimeld is.

 

Doe een deel van de gesmolten boter bij de verkruimelde koekjes en roer tot alle kruimels bedekt zijn met boter. Voeg extra boter toe tot het de goede substantie heeft.

De kruimels moeten niet te nat zijn maar als je het mengsel aandrukt moet het wel vorm houden. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een springvorm van 24cm en druk aan. Bak 10 minuten.

 

Maak ondertussen de vulling door de mon chou met de suiker te mixen. Doe de melk er door en voeg de eieren een voor een toe. Roer na de eieren de sour cream en de vanille erdoor. Zeef de bloem en meng dit door de rest van de vulling tot alle bloem is opgenomen. Bak 1 uur in de oven. Zet hierna de oven uit en laat de cheesecake nog 5-6 uur in de oven staan met de deur dicht. Zet de cheesecake in de koelkast en laat hem afkoelen voordat je hem serveert.

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Door Redactie FavorFlav

 

Beeld: uitpaulineskeuken.nl