Netflixtip: Inside The Mind Of A Cat

 

Oh jongens, mijn crazy cat lady heart maakte echt een sprongetje toen ik zag dat deze docu online stond.

 

 

 

Deze wil je echt zien als je ook een kattenpersoon bent. Inside the Mind of a Cat staat online en alleen al vanwege al het gemiauw tussendoor wil je ‘m zien.

 

Maar daarnaast is-ie ook oprecht interessant. Wat betekenen al die verschillende miauwen bijvoorbeeld, want ja, daar zit echt verschil tussen. Katten hebben bij sommige mensen (volledig onterecht als je het mij vraagt, maar ik ben niet bepaald objectief) een verkeerde reputatie. Dat ze arrogant zijn, dat ze niet gehecht zijn aan hun baasjes of dat ze niet sociaal zijn.

 

En misschien nog wel de grootste misvatting: dat katten niet van hun baasjes houden. Vaak zijn het, in mijn ervaring, toch de hondenliefhebbers die dit zeggen omdat die blaffende viervoeters wél om hun baasjes zouden geven. Deze vraag wordt ook in de documentaire beantwoord, net als andere prangende vragen, zoals de vraag waarom je kat altijd ineens aandacht wilt wanneer je naar bed bent gegaan. En weet je kat eigenlijk wel hoe hij/zij heet?

 

En tussen al die interessante informatie door zijn er veel, héél veel kattenfilmpjes tussendoor. Dit is nu al mijn favoriete documentaire van het jaar.

 

Credits beeld: Netflix

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer