Netflixtip: I Just Killed My Dad

i just kiled my dad netflix

 

Another day, another true crime story. Jaahaa, Netflix weet niet van ophouden en dat komt goed uit, want true crime is populairder dan ooit.

 

 

 

En er staat weer een nieuwe docu op, I Just Killed My Dad, die je absoluut wilt meepakken. Deze documentaire vertelt het verhaal van Anthony Templet, die zijn vader Burt doodschoot. Is hij een koelbloedige moordenaar of zat er veel meer achter deze daad?

 

Natuurlijk is het laatste het geval — anders was het een heel korte en oninteressante documentaire geworden — en dat maakt het een indrukwekkende docu. Anthony was slechts zeventien jaar oud toen hij twee pistolen pakte, zijn vader doodschoot en vervolgens zelf heel rustig het alarmnummer belde om te vertellen wat hij zojuist had gedaan. Hij wachtte de politie buiten zelf op.

 

Zijn vader Burt overleed niet direct door de schoten, maar lag nog drie dagen in het ziekenhuis. Politieagenten vertelden dat ze zich afvroegen of Anthony wel in staat was om empathie te voelen; de dood van zijn vader leek hem niets te doen. Zelf zegt Anthony dat hij zich daarna ‘verschrikkelijk voelde’, maar ook dat hij ‘geen enkele andere uitweg meer zag’.

 

Ik zal niet te veel spoilen, maar natuurlijk is weer niets zoals het lijkt. Kun je begrip opbrengen voor een moordenaar? Iemand die zonder enige emotie zijn vader kan neerschieten? Je denkt misschien te weten hoe deze documentaire verder zal gaan (zeker als je verwacht begrip te krijgen voor Anthony), maar geloof me: het zal je alsnog verrassen.

 

 

Beeld: Netflix

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer