Documentaire Jeffrey Epstein te zien op Netflix

 

Was natuurlijk een beetje te verwachten deze.

 

Ik hou zelf echt onwijs van conspiracy theories, kan mij niet gek genoeg zijn, dus toen Jeffrey Epstein ineens zichzelf ophing dook ik vol in the deep dark web. Want is het nou zelfmoord of zit er toch iets meer achter? Zoals met elke conspiracy theory is er voor beide kanten veel bewijs, en ik heb ervoor gekozen dat ik geloof dat het geen zelfmoord is. Gewoon omdat dat juicy is, en omdat ik het zo laf zou vinden als hij zelf z’n uitweg zou kunnen hebben kiezen. Wát een uitschot die vent.

 

Maar soms is truth echt stranger than fiction dus wanneer zo’n heel schandaal rondom Jeffrey Epstein zich ontwikkelt, is het natuurlijk logisch dat daar een documentaire van komt. En Netflix is daar als eerste bij: Filthy Rich heet-ie en hij komt op 27 mei uit. Ennnn de trailer is ook al uit. De conspiracy theory die ik eerder al noemde komt ook al gelijk aan bod, dus ik ben héél benieuwd hoe ze die verhaallijn gaan aanpakken.

 

Verder richt de docu Filthy Rich zich — uiteraard — vooral op zijn daden. De jonge meisjes, zijn privé-eiland, zijn huis met geheime kamers die vol camera-apparatuur stonden. De vastberadenheid van die jonge vrouwen, die koste wat kost gerechtigheid willen. Die overigens uitspreken dat het niet alleen Epstein is die schuldig is; het is een hele kring, een groep die dit soort dingen doet. Walgelijk. Even voor de duidelijkheid: Epsteins ‘BFF’, wat inhoudt dat zij veel jonge meisjes voor hem ronselde, Ghislaine Maxwell, is nog gewoon op vrije voeten.

 

Die houdt zich nu wel best wel koest door alle kritiek en heeft zich al een tijdje niet meer in het openbaar laten zien. Tot afgelopen maart: ze heeft een aanklacht ingediend om de opbrengsten van Epsteins landgoed op te eisen, zodat zij haar juridische kosten kan betalen. Vindt ze zelf best wel vanzelfsprekend, want volgens haar beloofde Epstein dat hij altijd financieel voor haar zou zorgen. Dan heb je wel lef, hoor. Wat mij betreft mag zij ook zo snel mogelijk achter slot en grendel. En mag al zijn geld naar zijn slachtoffers.

 

Oké, ik merk al dat ik hélemaal opgefokt wordt door deze docu en het enige wat we voorlopig te zien hebben is de trailer. Over twee weekjes dus de volledige docu, dus ik heb nog even de tijd om mijn tv waterdicht te maken want ik gók zo maar dat ik de neiging ga krijgen het één en ander naartoe te smijten. Maar goed, ik denk wel een aanrader dus. Niet omdat het nou zo opbeurend is en lekker wegkijkt, maar wel héél interessant.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer