Net binnen: Koningshuis biedt excuses aan

 

Het zal je niet ontgaan zijn, het Koningshuis was in Griekenland. Op vakantie.

 

En daar viel zo ongeveer heel Nederland over, wat betekende: einde vakantie. Binnen 24 uur stonden ze weer op Nederlandse bodem. Maaaar het laatste woord was daar natuurlijk niet over gezegd, want Nederland was nog steeds boos. Dus daarom is zojuist het koningshuis met een videoboodschap gekomen.

 

 

Een videoboodschap waarin ze hun excuses aanbieden voor hun keuze om naar Griekenland te gaan. Dat het een fout is geweest. Dat ze ‘betrokken zijn, maar niet onfeilbaar’. Het is te hopen dat iedereen nu klaar is met kritiek uiten op het koningspaar. Amalia en Alexia keerden gisteravond pas terug (dat werd gisteren bekend gemaakt) en ook daar vond iedereen weer heel veel van.

 

Mijn idee is: zullen we weer over tot de orde van de dag? Lekker gezamenlijk klagen op corona, de horeca dicht, dat soort dingen? Ik vind het in ieder geval wel iets van zand erover en weer doorgaan.

 

En dan bedenk ik me dat ik hoop dat die bank waar Willem-Alexander en Máxima op zitten er echt alleen voor de sier staat. Die ziet er toch zo ongemakkelijk uit? Ja sorry, ik heb iets met banken; er moet goed op genetflixt kunnen worden en ik kan me haast niet voorstellen dat ze daar in het koningshuis ook niet een paar abonnementjes hebben.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer