Neem nooit een onbekende Facetime-oproep op

 

Je hebt van die mensen die nooit opnemen bij een nummer dat ze niet kennen en types die juist alles oppakken.

 

 

Ik hoor tot de laatste groep. Belt iemand anoniem, dan zou dat weleens de politie of het ziekenhuis kunnen zijn om te vertellen dat er iets heel ergs is gebeurd. En een onbekend 06-nummer is misschien de moeder van een vriendin van mijn dochters die iets belangrijks moet vertellen. Ik ben een worst-case-scenario-denker, dat geef ik toe. Dus als een +98- of weet-ik-veel-wat-nummer belt en ik ben in staat en bereid, dan neem ik op. Misschien een bedrijf dat hun telefoondienst via een buitenlandse provider laat lopen, je kan maar beter weten waar je aan toe bent.

 

Dus zo reed ik op een zonnige middag van Haarlem naar Heemstede toen op de Wagenweg mijn telefoon constant overging. Opnemen lukte niet en hij bleef bellen. Er is iets ergs, ik moet opnemen. Via de carkit lukte het niet, maar omdat de beller zo persisteerde, nam ik op via mijn scherm. Nou, dat had ik beter niet kunnen doen. Het duurde even voor ik doorhad waar ik naar zat te kijken (de zon scheen op mijn schermpje), toen ik het silhouet van het mannelijke geslachtsorgaan zag. Het orgaan in kwestie was duidelijk gevuld met bloed in de aders, oftewel een ouderwetse erectie. Wat er allemaal omheen zat, ik geloof hand en haar, heb ik uit mijn geheugen gewist. Of geprobeerd te wissen. Van schrik lukte wegdrukken niet, ik zat bijna op de linkerbaan en ik geloof dat ik nog een paar ferme verwensingen naar zijn hoofd heb geslingerd.

 

In mijn WhatsAppberichten zag ik ook een bericht van hem. Een paar emoticons, waarschijnlijk nodig om me überhaupt via WhatsApp te kunnen bellen. Vorige week was het weer feest. Een onbekend nummer dat een smiley stuurde en daarna een verzoek tot een Facetime-belletje. Maar dit keer wist ik wel beter. Dus als je wilt dat ik opneem, bel dan niet via Facetime.

 

En wees gewaarschuwd, want het is een nieuwe rage. De smeerpijpen.

 

 

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach