Nederland is een heel stuk preutser geworden

 

De Nederlandse zomers zijn niet altijd om over naar huis te schrijven. Meestal kun je je verheugen op maximaal vijf lekkere stranddagen. Het Nederlandse strandleven is erg anders dan vroeger. Nederland is een stuk preutser geworden.

 

 

 

Het strand in de jaren ’70
In de jaren ’70 en ’80 spoelden de blote borsten als een golf van bevrijding over de Nederlandse stranden. Vrouwen wilden egaal bruinen en de vrijheid hebben om, net als mannen, shirtloos te zwemmen (mannen waren het hier overigens compleet mee eens – Free the Nipple!). Het strandbeeld werd steeds bloter en naakter, als de beweging was doorgezet zouden we nu helemáál naakt naar het strand gaan. Maar helaas, ergens hebben wij als maatschappij een verkeerde afslag genomen waardoor de vrouwen nu gekleder zijn dan ooit – de bikinilijnen hebben gewonnen.

 

 

De zomers van weleer
Niet alleen de vrouwenborst, maar ook het mannenbeen is niet meer welkom op het strand. De jaren ’70-sportbroek-voor-mannen – ultrakort, strak om het geslacht, vaak gemaakt van een afgesneden spijkerbroek – is ook totaal verdwenen. U kent ‘m vast nog wel, het was een fenomeen: de hoge middel, de slappe (niets verhullende) stof, en het bijbehorende wijdbeense postuur dat zegt: ik ben niet homo, ik ben niet hetero, ik ben een man.

 

De jaren ’70-sportbroek-voor-mannen in actie
Nederland is tegenwoordig preutser dan een nonnenconventie in Staphorst. Deze Falderaar vindt dat het bloot weer moet terugkeren in de Nederlandse samenleving. Om een voorbeeld te stellen zet ik vandaag de schaar in al mijn oude spijkerbroeken, en ik nodig alle Falderaars uit hetzelfde te doen!

 

Door: Falder