#Nationalbrownieday

 

En dat vieren we met deze allerlekkerste karamel-zeezout-brownie

 

 

Dit heb je nodig

 

Voor de brownie

  • 150 g boter
  • 250 g suiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 2 tl vanille-aroma
  • 90 g patentbloem
  • Snufje zout
  • Optioneel: een klein handje gehakte walnoten

 

Voor de saus

  • 200 g suiker
  • 75 ml water
  • 70 g roomboter
  • 90 ml slagroom
  • Snufje grof zeezout

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik voor dit recept een vierkant bakblik, dat is het makkelijkst om de brownie daarna in gelijke vierkanten te snijden.

 

De brownie:

Smelt de boter in een pannetje en laat even afkoelen. Meng de suiker met het cacaopoeder door de boter. Voeg dan de eieren en het vanille-extract toe. Goed roeren, zodat alles goed gemengd is.

 

In een andere kom meng je de bloem met een snufje zout. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel en meng goed. Je zou eventueel nog gehakte walnoten kunnen toevoegen.

 

Vet het bakblik in en doe de browniemix erin. Laat de brownie ongeveer 40 minuten bakken.

 

In de tussentijd maak je de saus. Deze maak je in een steelpannetje. Breng de suiker met water aan de kook op laag vuur en roer regelmatig. Hiervoor kan je het best een houten pollepel gebruiken.

 

Wanneer het kookt, laat je het ongeveer 3 tot 5 minuten doorkoken op iets hoger vuur tot het een gouden kleur heeft.

 

 

 brownie

 

Zet het vuur uit en voeg boter en slagroom toe en meng het goed. Het zal nu gaan bubbelen. Laat het wat afkoelen en het zal dikker worden.

 

Wanneer de brownie klaar is, snijd je deze in vierkante stukjes. Serveer met de karamelsaus en wat grof zeezout. Je kan het zout natuurlijk ook mengen in de karamelsaus, wanneer de saus niet meer heet is.

 

Geniet van #nationalbrownieday!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares