En dat vieren we met deze allerlekkerste karamel-zeezout-brownie
Dit heb je nodig
Voor de brownie
150 g boter
250 g suiker
50 g cacaopoeder
4 eieren
2 tl vanille-aroma
90 g patentbloem
Snufje zout
Optioneel: een klein handje gehakte walnoten
Voor de saus
200 g suiker
75 ml water
70 g roomboter
90 ml slagroom
Snufje grof zeezout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik voor dit recept een vierkant bakblik, dat is het makkelijkst om de brownie daarna in gelijke vierkanten te snijden.
De brownie:
Smelt de boter in een pannetje en laat even afkoelen. Meng de suiker met het cacaopoeder door de boter. Voeg dan de eieren en het vanille-extract toe. Goed roeren, zodat alles goed gemengd is.
In een andere kom meng je de bloem met een snufje zout. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel en meng goed. Je zou eventueel nog gehakte walnoten kunnen toevoegen.
Vet het bakblik in en doe de browniemix erin. Laat de brownie ongeveer 40 minuten bakken.
In de tussentijd maak je de saus. Deze maak je in een steelpannetje. Breng de suiker met water aan de kook op laag vuur en roer regelmatig. Hiervoor kan je het best een houten pollepel gebruiken.
Wanneer het kookt, laat je het ongeveer 3 tot 5 minuten doorkoken op iets hoger vuur tot het een gouden kleur heeft.
Zet het vuur uit en voeg boter en slagroom toe en meng het goed. Het zal nu gaan bubbelen. Laat het wat afkoelen en het zal dikker worden.
Wanneer de brownie klaar is, snijd je deze in vierkante stukjes. Serveer met de karamelsaus en wat grof zeezout. Je kan het zout natuurlijk ook mengen in de karamelsaus, wanneer de saus niet meer heet is.
Geniet van #nationalbrownieday!
Door: Meagan Suares
Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.