OPEL X FRANSKA.NL

Naar Parijs voor inspiratie

 

Tamara: Wij gaan graag naar Parijs om de nodige inspiratie op te doen. We vinden er de leukste winkels, hipste wijken en lekkerste eettentjes (niet tegen Franska zeggen). We gaan meestal met een ‘normale’ auto, maar deze keer mochten we met de Opel Ampera Elektrisch.

 

Renee kwam mij ophalen met de Opel Ampera Elektrisch. Ik was de laatste dingen in mijn tas aan het stoppen, inclusief mijn paspoort. ‘Oh nee!’, hoorde ik Renee roepen. ‘Ik ben m’n paspoort vergeten.’ Terug dus maar weer, naar Renees huis.

 

Toen ik m’n tas op de achterbank wilde zetten, zag ik iets vreemds liggen. ‘Wat heb jij nou meegenomen?’ vroeg ik. Ik keek haar verbaasd aan. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, zei Renee: ‘Een haspel. We gaan met een elektrische auto, dus je kan hem maar beter bij je hebben.’ Zou iedereen een haspel bij zich hebben die in een elektrische auto rijdt?, vroeg ik me af.
Na een tijdje rijden kregen we trek in wat lekkers. Een uitgelezen kans om even de auto op te laden. Bij bijna elk tankstation in Nederland is wel een speed oplaadsysteem, dus dat is makkelijk. En omdat je toch moet wachten, de Ampera E heeft een snellaadtijd van 317km per uur, kun je even lekker rustig de

tijd nemen om koffie te drinken en iets te eten.
 

Gelukkig is Opel zo slim geweest om ervoor te zorgen dat je wifi in de auto hebt

 

Bij het naderen van de grens bedenk ik me ineens iets. We hebben de navigatie via onze telefoon op het beeldscherm staan. Maar hoe gaat dat dan als we over de grens zijn? Ik zie de rekening van internetten in het buitenland al binnenkomen… Gelukkig is Opel zo slim geweest om ervoor te zorgen dat je wifi in de auto hebt. Je kunt dus overal waar je komt internetten!

 

In de auto maken we alvast een plan waar we allemaal heen willen en wat we willen zien. Onze favorieten komen elke keer weer terug. Als je wilt weten welke dat zijn, dan moet je even ons filmpje hierboven bekijken.

 

Net voor Frankrijk bedenken we ons dat we maar beter voor de zekerheid nog een keer op kunnen laden. We gaan natuurlijk niet die haspel gebruiken. We weten alleen niet wanneer het volgende tankstation met oplaadsysteem komt. Gelukkig heeft de jongen van de garage ons uitgelegd dat we met elke vraag terecht kunnen bij Opel Onstar. Je drukt op de knop die op de binnenspiegel zit, dan wordt Opel gebeld en je stelt je vraag. Zo, nu weten we dat we over 9 km weer kunnen opladen. De mevrouw aan de andere kant van de lijn stelt nog voor om de locatie automatisch in onze navigatie te zetten, maar dat is niet nodig. We hebben toch internet? Ook fijn en veilig van dit systeem is, dat het laat zien als er ergens een ongeluk is gebeurd. En als je zelf een ongeluk hebt gehad: zodra de airbags uitklappen, zoekt Opel Onstar verbinding met je auto. Reageer je niet, dan waarschuwen ze de hulpdiensten. Gelukkig rijden we veilig naar Parijs, maar het is zeker een fijn gevoel. Ook voor het thuisfront.

 

Zonder problemen rijden we de lichtstad binnen en genieten we van een paar heerlijke dagen vol inspiratie. En de volgende keer laten we die haspel gewoon thuis.

 

Door Tamara