Na de wedding planner is er nu ook de proposal planner!

 

En geloof me maar dat die van uitpakken weet.

 

 

 

Was jij al blij dat hij voor je op zijn knieën ging en een ring van het kaliber kon-het-jou-bommen-wat-voor-ring-want-alleen-het-gebaar-al! voor je uit zijn broekzak frummelde?

 

Dan ben je vast geen achttien meer. Als ik het goed begrepen heb is er tegenwoordig heel wat meer voor nodig om in stijl gevraagd te worden. Zoveel meer dat dat hele ‘wil je met me trouwen?’, net zoals het huwelijk dat daar hopelijk op volgt, maar het beste kan worden uitbesteed aan een gespecialiseerd bureau. Dat bureau heet overigens Merry Me Lights en weet – wat had je anders gedacht? – van uitpakken. Meer dan honderd gasten zijn immers al geen uitzondering meer voor een beetje aanzoek en dat die geëntertaind moeten worden om ze bij de les houden, spreekt voor zich. Daarbij wil de aanzoekende partij zijn of haar handen en hoofd vrij hebben als het erop aankomt en naast al die stress niet ook nog eens van alles moeten regelen.

 

Mocht je nu denken aan een zzp’er die achter zijn keukentafel een beetje loopt bij te beunen? Merry Me Lights werd drie jaar geleden opgericht, heeft inmiddels acht werknemers en organiseert gemiddeld acht aanzoeken per week, met bijvoorbeeld afgelopen Valentijnsdag een uitschieter van maar liefst negen aanzoeken op een dag. Op de website biedt het bedrijf drie standaardpakketten aan: Cosy (knus, 260 euro), Queen (koningin, 360 euro) en Big Baller (rijkaard, 500 euro). Bij het eerste pakket zitten onder meer lichtletters, een loper, rozenblaadjes en een grote teddybeer inbegrepen. Het grootste pakket, Big Baller, biedt daarnaast ook nog een verlovingstaart, flessen champagne, rookbommen en een ‘Crazy Big Bang’-vuurwerkshow. Maar het kan nog gekker want de prijs kan oplopen tot vele duizenden euro’s. Denk hierbij aan een grote witte loper bezaaid met rozenblaadjes die wordt uitgerold, vuurwerkfonteinen, een romantisch strijkorkest dat uit de struiken opduikt, uitbundig versierde bruggen, verre buitenlanden of aankomst per helikopter en een vliegtuig met spandoek op het moment dat hij op zijn knieën gaat – wat voorlopig nog wel hetzelfde gebleven is als het al altijd was.

 

Op de vraag of er ooit iemand is geweest die ‘nee’ zei luidt het antwoord ‘nee’. Wat Merry Me Lights wel al drie keer heeft meegemaakt is dat de man de ring was vergeten mee te nemen. Daarom gaat er tegenwoordig standaard een extra ring met doosje mee op de grote dag voor het geval dat. Want een once-in-a-lifetime-evenement als een huwelijksaanzoek moet perfect zijn. En nu maar hopen dat al die aanzoeken ook tot een lifelong verbintenis leiden.

 

Bron: de Volkskrant

 

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans