My Octopus Teacher op Netflix

 

Dat ik ooit nog een docu als deze zou tippen had ik niet per se verwacht. Ik ben namelijk als de dood voor alles wat in het water leeft en daar horen octopi absoluut bij. 

 

 

Maar ik vind een octopus ook zo fascinerend, dus ging ik toch overstag met de documentaire My Octopus Teacher en voor ik het wist zat ik huilend voor de tv. Door een docu over een octopus. Jawel, ik heb mezelf weer overtroffen.

 

De documentaire volgt Craig Foster, die door de jaren heen een bijzondere band opbouwt met, je raadt het al: een octopus. Hij is een free diver, dus er komt geen aquarium of tank aan te pas en deze octopus leeft gewoon in het wild (gelukkig). Ik heb even research gedaan voor en tijdens het kijken en ben nu dus nóg meer gefascineerd door octopi. Zo bizar slim zijn die beesten. 
 
 
En je moet weten (kleine spoiler) dat een octopus dus helemaal niet lang leeft. Zeker de mannetjes niet. Dat betekent automatisch ook dat Craig Foster deze octopus zo ongeveer zijn hele leven kent. De band die zij opbouwen is zó speciaal. Ik kan niet geloven dat ik dit echt schrijf over een man en een octopus, maar het is echt waar.

 

Je moet het gewoon echt zien om te begrijpen. Dit dier wordt namelijk heel belangrijk voor Craig Foster en als je ‘m kijkt, begrijp je dat echt he-le-maal. Het is echt zo niet te doen interessant om te zien hoe zo’n octopus leeft, hoe intelligent ze zijn en hoe ze overleven in water. Enne, pak die tissues er ook maar bij hoor, want je gaat gegarandeerd huilen. Jep, om een octopus.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer