Move over Máxima, here comes Amalia! 

 

Heb je ze al gezien? Die nieuwe foto’s van de koninklijke familie? In een woord: Wow!

 

Vandaag stond de koninklijke familie weer voor de camera’s voor het halfjaarlijkse fotomoment. Sinds er een afspraak ligt met de Nederlandse pers kunnen de Oranjes ongestoord door hun privéleven gaan en worden ze over het algemeen niet lastiggevallen.

 

Maar dan zijn er nog sociale media. En daar mag iedereen blijkbaar opschrijven wat ie van iemand vindt. En doet dat dan ook. Zelfs als het gaat om een meisje van zestien.

 

Onze kroonprinses Amalia is dat meisje van zestien. Jarenlang al is zij op diverse platforms het mikpunt van spot. Ze zou te veel zus en te weinig zo zijn. Vaak waren de commentaren ronduit kwetsend. Zo’n jong grietje kan zich niet verweren. En al helemaal niet als je de kroonprinses van het Koninkrijk der Nederlanden bent. Want dan lig je toch al onder een vergrootglas.

 

Iedere stap die je zet wordt nauwlettend door iedereen in de gaten gehouden. Dat is al lastig genoeg als je een puber van zestien bent, laat staan prinses. En al helemaal als je moeder zo’n glamoureuze vrouw is en jij er volgens de toetsenbordterroristen een beetje bleekneuzerig bij afsteekt.

 

Daarom vind ik het ook zo ongelofelijk gaaf als ik de foto’s van de koninklijke shoot van vandaag zie. Amalia spat werkelijk van het scherm. Alsof ze totaal niet onder de indruk is van die tientallen cameramensen en fotografen heeft ze pret voor tien met haar ouders en zusjes. Wat mij betreft is deze shoot een heel lange neus naar al die mensen die de afgelopen jaren zoveel nare dingen over haar hebben gezegd.

 

Move over Máxima, here comes Amalia!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit