Deze spicy mosselen zijn ontzettend smaakvol. Je serveert ze met friet of met (stok)brood.
Dit heb je nodig
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 el geraspte gember
- (zonnebloem)olie
- 2 kg mosselen
- 1 flesje Japans bier 33 cl
- 4 el sojasaus
- 2 el koriander, fijngehakt
Zo maak je het
Snijd de ui fijn en de paprika in stukjes. Vervolgens verwijder je de zaadjes van het pepertje en snijd je deze in reepjes. Hak de knoflooktenen in stukjes en bak dit allemaal zachtjes (knoflook moet niet bruin worden) samen met de geraspte gember in een grote pan gedurende 2 minuten in (zonnebloem)olie. Spoel de mosselen goed schoon en verwijder de kapotte exemplaren. Voeg dan de mosselen en het bier toe aan de pan. Doe er een deksel op en breng aan de kook. Zodra het kookt, draai je het vuur weer laag. Laat de mosselen afgedekt zachtjes ca 5 min. doorkoken tot de schelpen zijn geopend. Schud de mosselen eenmaal goed door met de deksel op de pan. Voeg de sojasaus en koriander toe en laat nog 1 minuutje staan.
Tip: Die vervelende mosselen die dicht blijven zitten en je niet op kunt eten… dat is dus niet waar. Een beetje open wrikken met een mesje en lekker opeten. Ze hebben gewoon een sterke sluitspier, waardoor ze dicht blijven.
Eet smakelijk!
Door Meagan.