Morgen weer D-Day: mogen de terrassen eindelijk open?

 

Mijn houding is al een paar maanden hetzelfde: niets verwachten, dan kan het alleen maar meevallen.

 

 

 

Maar toen ik las dat de terrassen 21 april weer zouden open zijn, liet ik die houding even varen. Want natuurlijk sprong ik gelijk een gat in de lucht: ein-de-lijk weer naar het terras! Wat een feest. Dat je gaat zitten, aan een tafeltje, en dat iemand je bestelling komt opnemen en die dan ook weer komt brengen. Ja, echt, die hele ervaring mis ik zó!

 

We weten allemaal natuurlijk hoe dat is gelopen, want om met Trump te spreken: het was fake news. Of nou ja, het was eventjes waar geweest, totdat Rutte en De Jonge bedachten that we can’t have nice things en toen was dat plan van de baan. Oké, dat is flauw natuurlijk, maar zo voelde het wel even toen er een streep kwam door die 21e.

 

Dus ergens durf ik nu niet echt meer te juichen. Maar wat zou het toch fijn zijn… Want zoals altijd het geval is bij de persconferenties (ben ik de enige die weigert het ‘persco’s’ te noemen?) lekt er van tevoren het een en ander uit. Zo nu ook: de terrassen zouden vanaf 28 april ‘onder voorwaarden’ weer open kunnen.

 

Haagse ingewijden zeggen dat dit plan groen licht heeft gekregen. Wat ook een heel fijne versoepeling zal zijn is het afschaffen van de avondklok. Ik ben er goed klaar mee zeg, om iedere dag op tijd thuis te zijn. Natuurlijk gaan we, als de versoepelingen doorgaan, niet gelijk van 0 naar 100, dus er wordt ongetwijfeld een eindtijd aan de terrassen gegeven.

 

In hoeverre zullen de uitgelekte versoepelingen fake news zijn? Demissionair minister Tamara van Ark zei vandaag dat de ziekenhuisopnames de goede kant op te lijken gaan… En dat was toch wat er nodig was? Mag ik al een beetje juichen, of wordt het toch weer een teleurstelling morgenavond? Stiekem ben ik wel een beetje zenuwachtig. Weet je wat zou helpen tegen die zenuwen? Een vers getapt biertje.

 

Beeld: Venster 33 Amsterdam

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer