Mooiste Nederlandse terrassen aan het water

 

 

 

Mijn missie dit jaar is om de Nederlandse zomer te laten voelen als een buitenlandse zomer. En eerlijk, dat gaat me best wel prima af.

 

 

 

Ik vind het bijna zelfs leuk (nou ja… Ik vind het niet erg, dat is al heel wat) om de mooie plekjes van Nederland te ontdekken. Pre-corona was mijn standaard go-to het strand voor een zomerse dag, maar nu moeten we wat creatiever te werk gaan. Helemaal niet erg, want ik heb de leukste hotspots aan het water voor je op een rij gezet. Aan het water als in: langs de meren en rivieren in Nederland. Het strand is zó 2019.

 

 

De mooiste terrassen aan het water in Nederland

 

1.  Villa Westend
Zó’n mooi terras dit. Beetje tropische beachvibes, ook een beetje luxe vibes, heerlijk eten, kampvuurtje en een bijzonder mooi (en rustig) uitzicht. 
Westlaan 41, Velserbroek

 

 

2.  Restaurant Marina Beachclub
Heeft eigenlijk een beetje dezelfde ingrediënten als de spot hierboven, maar dan in Zeeland. Groot pluspunt is dat als je hier overdag bent, je ook kan zwemmen en loungen op een mooi hemelbed. En dan ’s avonds nog even wat eten, want hier wil je niet weg. Hoeft ook niet als je hier een nachtje weg boekt, want ze hebben heel mooie villa’s.
Oesterdam 3, Tholen

 

 

3.  Lodge at the Lake
Ik ben helemaal verliefd op dit interieur bij deze hotspot in Sweet Lake City. Zowel binnen als buiten trouwens. Buitem zit je heel fijn aan het water, in een hangstoel, liggend op een hemelbedje, aan een tafeltje, wat je ook maar wilt.
 Scheglaan 12, Zoetermeer

 

 

4.  Waterkant
Een beetje geluk moet je bij deze spot wel hebben, want het zit altijd he-le-maal vol. Begrijpelijk wel, want je zit hier aan de grachten. Het eten is er superlekker, en het biertje dat ze zelf hebben gebrouwen (Biri) ook. 
Marnixstraat 246, Amsterdam

 

 

5.  Restaurant AIM
Fine dining with a view aan de Loosdrechtse Plassen. Een echte aanrader als er een speciale gelegenheid is of als je wat te vieren hebt. Of gewoon zomaar, natuurlijk. 
Veendijk 1a, Loosdrecht

 

 

6.  Key West Beachhouse
Je waant je wel een beetje aan het strand bij deze spot, maar het is eigenlijk gewoon in Utrecht. Een heerlijk stadsstrand, waar je dus ook kan zwemmen als je wat verkoeling nodig hebt. Op het terras is het sowieso lekker toeven en ze hebben ook genoeg verkoeling in de vorm van koude drankjes en cocktails.
 Strandboulevard 222, Utrecht

 

 

7.  Mooirivier
Een bijzonder mooi rustig plekje aan de Vecht met heel lekker eten. Boven heb je ook een terras met uitzicht over de rivier en er zijn loungebanken, beneden zit je echt aan het water. Helemaal ideaal als je een nachtje weg erbij boekt in het hotel.
 Oude Oever 10, Dalfsen

 

 

8.  Aloha
Fijne low key spot en zoals je bij deze naam al een beetje verwacht vind je hier het hele jaar door sunny vibes. Met een fijn uitzicht over de Maas en helemaal weg uit de drukte (behalve de drukte van de spot zelf dan, natuurlijk — wel even reserveren).
 Maasboulevard 102, Rotterdam

 

 

9. Paviljoen Het Houtse Meer
Tussen Oosterhout en Breda vind je dit pareltje, want dat is het echt. Met een beetje geluk heb je een loungebank voor jou en je gezelschap aan het water. Kun je ondertussen beetje pootjebaden, tannen en genieten van het eten en drinken.
 Pannenhuisstraat 40, Den Hout

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer