Ode aan de Pipistrello

 

 

Stylist Sonja: De Pippistrello staat al járen op mijn verlanglijstje. De vorm van dit ontwerp blijf ik fascinerend vinden. Prachtig, met die kap die doet denken aan de vleugels van een vleermuis! Het prijskaartje vind ik iets minder mooi maar we kunnen hem zonder problemen doorgeven aan de volgende generatie, zullen we maar zeggen.

 

 

Tijdens de woonbeurs Maison & Objet in Parijs, kreeg deze cultlamp van Martinelli Luce, een facelift: Pipistrello Titanium, een nieuwe versie in zwart titanium. Opnieuw een people pleaser die er mag zijn.

 

Wat is het?

Pipistrello Titanium door Martinelli Luce.

 

Wat er speciaal aan is?

Pipistrello Titanium is esthetisch en heeft een sterk karakter. Dit is een geweldige aanvulling op de jubileumeditie van vorig jaar in goud. Dit nieuwe titaniummodel charmeert met zijn aangeboren elegantie en gevoel voor stijl.

 

Hoe werkt-ie?

Diffuus licht, in hoogte verstelbare telescopische stengel, diffuser in opaal wit methacrylaat en basis en knop in PVD-titanium kleur. Net als bij de vorige edities is de Pipistrello Titanium beschikbaar in een standaardformaat, en in een kleinere versie.

 

Door wie is hij ontworpen?

Dit designicoon is in 1965 ontworpen door de Italiaanse architecte Gae Aulenti voor het merk Martinelli Luce en staat tegenwoordig ook in het Metropolitan Museum of Art in New York.  Gae Aulenti is de onbetwiste koningin van het Italiaanse design. Inmiddels zijn er tientallen jaren verstreken sinds haar ontwerpen voor het eerst uitkwamen en krijgt ze nog steeds veel lof. Haar stukken zijn het bekendst om hun tijdloze esthetiek en de inspiratie uit de art-nouveauperiode.

 

Inmiddels is er ook een kleiner model dan het origineel op de markt gebracht met led-verlichting en touchbediening. Misschien begin ik mijn designcollectie met dit instapmodel, dat echt geweldig zou staan op m’n werkkamer.

 

Verkrijgbaar bij o.a. Flinders vanaf €623

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.