Sonja: Vakmanschap ontmoet kunst, functie ontmoet vorm, materiaal ontmoet mogelijkheden. Aangenaam kennis te maken met het mooie merk &Tradition.

 

Door het grote aanbod aan meubels en accessoires vergeet je soms dat er een heel mooi merk achter dat ene stoeltje of lampje schuilgaat. Het Deense merk &Tradition verdient wel een plek in de spotlight.

In een tijd van drukte en snelheid onderscheidt &Tradition (andTradition) zich door de tijd te nemen voor het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten. Ook verbindt het de onbetaalbare vakkennis uit het verleden met eigentijdse vormgeving en ideeën; bij &Tradition zijn ze niet bang om te hervormen, te herdefiniëren en (zichzelf) opnieuw uit te vinden.

De ontwerpen van oude meesters zoals Arne Jacobsen (Bellevue-lamp), Verner Panton (Flowerpot-lamp) en Jörn Utzon (Utzon-lamp) worden gekoesterd en vormen de basis van de collectie, aangevuld door producten van een jonge ambitieuze club ontwerpers.

 

1.Bellevue €995                       2. Flowerpot €289                          3.Utzon €229                            4. Blown €349

 

 

Bekende namen als Lex Pott, Jaime Hayon en Ontwerpduo krijgen bij &Tradition de ruimte om designklassiekers van de toekomst te creëren. Een van deze jonge ontwerptalenten is ook Samuel Wilkinson uit Londen. Hij laat zien dat ook de huidige generatie weet om te gaan met traditie, ambacht en design. In dit filmpje zie je hoe zijn glazen lamp Blown met de hand word gemaakt. (Inspiratie voor de vorm van deze lamp? Een framboos!) Het is bijna ongelofelijk dat deze lamp voor €349 (Mister Design) verkocht kan worden.

 

 

Verlichting is een groot deel van het assortiment van &Tradition. Maar inmiddels zijn er ook verfijnde tafels, karpetten, fauteuils en stoelen ontwikkeld.

Ik schreef eerder al over een andere designklassieker, die perfect in dit rijtje van mooie lampen past. En ook Renee heeft een voorliefde voor eigenzinnige lampen, dat zie je hier. (Welke zou ze gekozen hebben, de echte of de neppe?)

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: &Tradition. Portret: Ian Mankin