Van krabschaar tot patat met mayo

 

Maartje: Valentijn staat gelijk aan chocolade, bloemen, een lief kaartje en: uit eten. Zeg eens dat het niet zo is.

 

 

Spice up je liefdesleven

Klik je een digitale weg naar de Facebook-pagina van een willekeurig restaurant en ziedaar: een speciaal Valentijnmenu, succes verzekerd. Mocht je nu door de bomen het bos niet meer zien, ga dan een avondje aan de liefdeskruiden bij de Kruidfabriek, het top-notch restaurant van chef Peter Lute. In een voormalige kruitfabriek aan de Amstel in Amstelveen gunt de chef-kok je een avondvullend programma vol high-end cuisine 2.0. 2.0? Ja. Volgens Lute wordt het verser, rauwer en gewaagder. Op 14 februari staat het hele menu in het teken van eeuwenoude liefdeskruiden. Magische kruiden die vroeger in het eten werden verwerkt met de hoop meer zicht op en geluk te hebben in de liefde. Ha! En mocht dat niet het resultaat zijn, dan heb je in ieder geval een avond meer dan smakelijk getafeld. De Oude Molen 5, Amstelveen.

 

 

 

Friet met (rode) mayo

Chic tafelen lijkt de logische keuze met Valentijnsdag, maar wat is er mis met patat? Niks. Vinden wij ook. Net als de dames van de Amsterdamse Frietboutique, Sammy en Pebbles. Samen met chef-kok Raoul Meuwese van restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin ontwikkelden ze de ‘Friet Romantique’, een vers frietje geserveerd met zelfgemaakte unieke limited edition rode (!) mayonaise gemaakt van Cabernet Sauvignon (vandaar die kleur) en olijvencrunch, speciaal om te delen. Kijk, en daar worden wij nu blij van. De limited edition ‘Friet Romantique’ is van 7 tot en met 28 februari voor €4,75 verkrijgbaar bij zowel de Hoefslag in Bosch en Duin als de Frietboutique in Amsterdam.

 

Mocht je nu nog geen trek hebben, dan weten wij het ook niet meer

 

Menu waar je U tegen zegt

Mocht je op Valentijnsdag naar Antwerpen trekken, schuif dan aan bij Plateau Royal, het meer dan gezellige visrestaurant aan de Antwerpse Kaai. Voor de gelegenheid stelde Plateau Royal – uiteraard – een Valentijnmenu samen waar je U tegen zegt, te beginnen met het Petit Plateau Apéro van grijze garnalen, wulken, kreukels, krabscharen, 2 oesters, 2 wilde rotsgarnalen, verse mayonaise en cocktailsaus. Daarna komen onder andere mosseltjes voorbij, kabeljauw op Oostendse wijze, gebakken coquilles en een moelleux van Callebaut chocolade. Mocht je nu nog geen trek hebben, dan weten wij het ook niet meer.

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam. 

 

Sfeerbeeld: Suit One Studio.