Mooi: Magioni pizza doneert aan Pink Ribbon

 

Weten jullie nog dat er vroeger van die vage Facebook-acties rondgingen? Dat vrouwen ineens een kleur gingen posten?

 

 

Dat was dan volgens mij de kleur van hun ondergoed. Of eten (wat je had ontbeten), en niemand wist dan eerst precies waar het om ging en uiteindelijk was het om aandacht te vragen voor borstkanker. Heel eerlijk: ik snapte die acties nooit zo. Aandacht voor Pink Ribbon en hun strijd tegen borstkanker is natuurlijk altijd goed, maar hoe steun je hen nou nog meer? Precies. Met geld.

 

Lijkt me meer dan logisch, maar ik gok dat er echt een minimaal percentage daadwerkelijk heeft gedoneerd, van al die mensen die allerlei kleuren op hun Facebook-wall gooide. Nee, dan deze actie. Pizza-merk Magioni gaat namelijk doneren aan Pink Ribbon – en dat is sowieso al een win-win want dat zijn mijn favoriete pizza’s die in de supermarkt te vinden zijn.

 

Want: gewoon onwijs lekker, dat is het allerbelangrijkste. Maar ook: de bodems bevatten véél minder koolhydraten doordat het deeg ook bestaat uit bijvoorbeeld bloemkool, of rode biet. En nee, dat proef je dus niet. En nee, hij is uiteindelijk niet zo gezond meer als je hem vaak maakt zoals ik het doe (met extra blauwe kaas, parmaham en truffelsaus). Maar goed, heel lekker zijn ze dus wel.

 

Voor hun donatieproject aan Pink Ribbon hebben ze de Titza ontworpen, voor vrouwen met een Tietel. Juist, it’s all about the boobs. De Titza heeft een bodem van bloemkool, is verder een Margherita met een tomaat in het midden. Zodat het lijkt op… inderdaad: een tiet. Van elke pizza die er wordt verkocht gaat er één euro naar Pink Ribbon. Ze zijn te verkrijgen bij de Jumbo en tsja, eigenlijk is het lang verhaal kort: laten we met z’n allen pizza eten voor het goede doel. Lijkt me niet bepaald een straf. En, stiekem ook heel fijn: hij bevat maar 356 kcal.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer