Mooi filmpje… kijken!

 

Willemijn heeft een prachtig filmpje ontdekt waarin bloemen en planten de hoofdrol hebben.

 

 

Dit gelegenheidsduo, de Engelse illustratrice Katie Scott bekend geworden met haar inspirerende flora en fauna boeken & de Japanse bloemkunstenaar Azuma Makoto onder andere bekend van zijn Iced flowers en zijn florale etalages voor Hermès, volg ik al een tijdje. Ze hebben vorige maand een prachtige ‘story of Flowers’ gemaakt, oorspronkelijk om kinderen de levenscyclus van planten en bloemen te laten zien, maar met een boodschap voor ons allemaal! Bekijk hier het filmpje.

 

 

 

Op de klanken van hele fijne klassieke muziek ontvouwt de natuur zich tot een kleurrijk geheel, waarin bloemen bezocht worden door hun bestuivers, zoals kolibries en vlinders. Erna volgt de harde realiteit van steden en uitstoot van gassen, waardoor een storm de natuur probeert te vernietigen. De planten vechten zich terug, door zich dieper te wortelen en hun zaad te verspreiden. Het perpetuum mobile van de natuur! Zo mooi inspirerend en rustgevend.

 

Katie Scott & Azuma Makoto 

 

Elise had laatst ook zo’n leuk filmpje 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Portret: Marloes Bosch