Wie bedenkt er nou zoiets?

 

Monique: Als ik een tuin zou hebben zou ik er onmiddellijk eentje aanschaffen. Wie bedenkt er nou zoiets: kippen gemaakt van Hollandse bakstenen?

 

 

Dat deed Anton Karlsson, een Zweedse ontwerper afgestudeerd aan de Rietveld Academie. Ik spotte de kippen bij matter .of material, een van mijn favoriete winkels in Amsterdam, vlakbij het Rijksmuseum. Dus, als je een keertje een dagje Amsterdam en het Rijks gaat doen, dan moet je daar echt even gaan kijken. Voornamelijk Dutch design, klein en groot. Met focus op materiaalgebruik, mooi ambacht en goed doordacht ontwerp. Ik loop er elke maand wel een keertje naar binnen.
Terug naar de kippen. Anton Karlsson maakte ze als bijproduct voor de presentatie van zijn afstudeerproject in 2016. Matter .of material werd verliefd en kocht ze in. Nu hoor ik je denken: Maar wat moet ik er dan mee?
Ik zou het wel weten (als ik een tuin zou hebben):

 

  • in plaats van die tuinkabouter
  • als deurstop bij het schuurtje of bij de tuindeuren
  • als ornament op een muurtje of op het dak
  • als gezelschap voor je kippen
  • op het balkon.

 
Oeps, nu heb ik geen excuus meer, want een balkon(netje) heb ik wel (wel vier!).

matter .of material heeft nu ook een tijdelijke winkel in de Amsterdamse 9 straatjes: matter .of Brownie & Blondie (design, art, fashion). Reestraat 14, open tot 30 april

 

De brick chickens van Anton Karlsson zijn €80 per stuk.

 

Oeps, nu heb ik geen excuus meer, want een balkonnetje heb ik wel

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.