‘Moet je goed luisteren ma. Jij werkt toch ook niet? Dus waarom ik wel?’

 

Mia kon niet geloven dat haar bloedeigen zoon dit tegen haar durfde te zeggen.

 

 

 

‘Drie jaar geleden verloor mijn goede vriendin Mia haar man. Het ene moment was hij nog springlevend en het volgende moment lag hij dood naast haar in bed. Hartfalen had hem meegenomen naar een andere wereld en haar achtergelaten in wat al snel verdacht veel weghad van de hel. Want behalve het immense verdriet om haar grote liefde, was Mia ook binnen de kortste keren in een juridische strijd verwikkeld met haar schoonouders. Die hadden een aantal aanzienlijke schenkingen aan hun zoon gedaan en eisten die nu terug. Haar schoonouders kwamen met een advocaat op de proppen. Mia kon niet achterblijven en zag zich genoodzaakt er ook een in te huren.

 

Hoewel Mia nooit voor een kleintje vervaard was, werd het haar te veel. Ze eindigde met een burn-out in de ziektewet en werd vorig jaar afgekeurd – een besluit dat in deze tijd echt niet licht meer wordt genomen.

 

Nadat de rechter had gesproken en haar schoonouders geen redenen meer konden aandragen om haar het leven zuur te maken, openden ze het vuur op Mia’s kinderen. De jongens werden net zo lang belaagd totdat ze overstag gingen om met hun opa en oma een weekje in een luxe resort door te brengen. Mijn vriendin weet niet exact wat zich daar heeft voorgedaan, maar dat haar kinderen beïnvloed zijn staat buiten kijf. Haar oudste kwam onlangs thuis met het verhaal dat hij met zijn studie wil stoppen om de wereld over te gaan reizen. Opa en oma hadden al aangeboden om de tickets voor hem te kopen en voor de rest van wat hij onderweg nodig dacht te hebben wilde hij alvast aanspraak maken op zijn erfenis.

 

Mijn vriendin was in eerste instantie te verbouwereerd om überhaupt te reageren. Toen ze een beetje van de schrik bekomen was en haar zoon duidelijk maakte dat hij helemaal geen aanspraak kán maken op zijn erfenis zolang zij leeft, zei de jongen doodleuk: ‘Moet je goed luisteren ma. Jij werkt toch ook niet? Dus waarom ik wel? Je hebt genoeg geld voor de rest van je leven en iedere zichzelf respecterende moeder zou onder deze omstandigheden het beste voor haar kind over hebben.’

 

Niemand twijfelt eraan dat schoonmama hier achter zit. Intussen vraagt mijn vriendin zich af hoe het kan dat haar bloedeigen zoon zich zulke dingen in zijn hoofd haalt en zo respectloos met haar om durft te gaan. Want zelfs als zijn oma alles uit de kast heeft getrokken om hem tegen zijn moeder op te zetten en uit te spelen, dan nog is dit geen tekst voor een volwassen knul die van zijn moeder altijd alleen maar liefde kreeg.’

 

 

Mia’s naam is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

 

Moet jou ook iets van het hart en wil je dat (anoniem) met ons delen? Stuur dan een mail naar info@franska.nl onder vermelding van ‘Dit moet ik even kwijt’.

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl