Moet ik minderen?

 

 

Benieuwd hoe jij erover denkt. Of ik er nog mee door kan zoals ik nu eet, koop en leef. Of?

 

 

Zo. Dit was dus Nationale Week zonder Vlees. Wist jij dat het dat was, afgelopen week? Ik kwam er ergens halverwege de week achter. Niemand die me ook even belt. De boodschappen waren al in huis, dus ik kon geen kant meer op. Alsof ik me van dit soort festijnen iets aan zou trekken trouwens…

 

Maar serieus. Ik hoor om me heen heel veel mensen die gaan minderen. Misschien heb ik dat jaren geleden al spontaan gedaan. Misschien eet ik al m’n hele leven half om half. Of zou ik in de ogen van de minderaars nog lang niet genoeg ingeleverd hebben?

 

Ik heb speciaal voor hen eens even op een rijtje gezet wat ik deze week gegeten heb. En ik hoor wel of het ermee door kan of niet.

 

Maandag

Kip met gembersaus

 

Dinsdag

Kippenbouillon van maandag met een gepocheerd ei (en paar rest-stukjes kip)

 

Woensdag

Soort ‘nasi’ met paksoi, taugé, prei, koriander, en nog wat dingen en ja: spekblokjes. 25 gram per persoon.

 

Donderdag

Sjaksjoeka (met een ei). Zo’n gesudderde pan met aubergine, tomaat, ui en courgette, waarin je dan dus op het laatst dat ei laat garen.

 

Vrijdag

Spaghetti met pesto (zelfgemaakt van verse basilicum). Vooraf puntarelle (een heerlijke Italiaanse voorjaarsgroente die ik bij De Gezonde Apotheker bestel. ) Stel dat je daar iets bestelt, neem dan ook meteen even de ‘Bruti e Buoni’, heerlijke Italiaanse koekjes. 

 

Zaterdag

Gebakken spierinkjes van de markt met komkommersla en aardappeltjes uit de oven.

 

Zondag

Bloemkool met een gesudderd karbonaadje met mosterd en ui en een gestoomd aardappeltje.

 

Zo. Wat denk je?

 

Moet ik nog minderen? Of zou dit ermee door kunnen? En zou ik op deze manier nog mogen blijven rondlopen op de aardbol?

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska