‘Moet ik mijn zus vertellen dat haar man op Tinder zit?’

 

Na een nare scheiding is Renate wel weer toe aan een leuke man in haar leven. Maar dan doet ze een nare ontdekking op Tinder.

 

 

 

‘Na een huwelijk van 23 jaar besloot mijn man opeens dat hij niet oud met me wilde worden en dat hij bij me weg wilde. Ik was er kapot van want ik had dat totaal niet aan zien komen. We hadden het toch goed? Geen geldzorgen, we waren gezond en onze kinderen nagenoeg zelfstandig. Ik had juist gehoopt dat we eindelijk wat meer tijd voor elkaar zouden hebben en leuke tripjes zouden gaan maken samen.

 

Maar zelfs na een periode van relatietherapie bleef hij erbij dat hij weg wilde en toen kwam uiteindelijk de aap uit de mouw. Er was dus toch een ander. Al een tijdje had hij een affaire met een vrouw die hij via zijn werk had leren kennen. Ik weet niet wat ik erger vond: dat hij die ander had of dat het al een tijdje aan de gang was en hij er gewoon niet eerlijk over was. Ik voelde me zo klein toen ik erachter kwam en het heeft me een heleboel tijd gekost voor ik van dat gevoel af was. Ik had tenslotte niks verkeerds gedaan, hij had mij toch belazerd?

 

Er volgde een nare scheiding en voor ik het wist zat ik in mijn eentje in een andere woning op een plek waar ik niemand kende. Gelukkig sleepte Sonja, mijn beste vriendin, me door deze zwarte periode. Zij had een paar jaar eerder precies hetzelfde meegemaakt en wist dus hoe ik me voelde.

 

Inmiddels heb ik mijn leven weer aardig op de rit. Ik heb een leuke fulltimebaan, de kinderen zijn gewend aan de nieuwe situatie en ik heb zelfs weer redelijk contact met mijn ex. Maar toch mis ik iets. Een warm lijf om tegenaan te liggen, iemand die me troost als ik verdrietig ben en er is om in het weekend leuke dingen mee te doen. Maar toen Sonja voorstelde om een profiel op Tinder aan te maken was ik daar eigenlijk helemaal niet zo happig op. Wie zat er nou te wachten op een iets te zware vrouw van middelbare leeftijd?

 

Maar Sonja hield voet bij stuk en voor ik het in de gaten had zaten we op een avond met een wijntje op de bank mijn profiel in te vullen. Sindsdien heb ik de tijd van mijn leven. Blijkbaar zijn heel veel mannen dol op een vrouw zoals ik en ik heb hartstikke leuke dates, vaak ook met mannen die zelfs tien jaar jonger zijn dan ik. Een nieuwe grote liefde heb ik nog niet gevonden maar voor nu is het ook goed zo.

 

Toen ik van de week weer op de app keek zag ik een paar heel leuke nieuwe profielen voorbijkomen van mannen waar ik best wel een drankje mee zou willen doen. Maar opeens zag ik een foto van een man die wel heel erg leek op iemand die ik kende. Toen ik eens goed keek zag ik dat het Thom was, mijn zwager. Maar hij noemde zich hier heel anders. Ik keek nog eens een keer heel goed, maar wist het honderd procent zeker. Deze “Bastiaan” zoals hij zichzelf op zijn profiel noemde was de man van mijn zusje. Wat moest hij nou op een datingsite, hij was toch zeker getrouwd? Hoe haalde hij het in zijn hoofd om mijn zusje zo te belazeren? Zou ze er iets vanaf weten, hadden ze soms relatieproblemen of was Thom gewoon stiekem achter haar rug op zoek naar wat plezier?

 

Koortsachtig dacht ik na, maar wat kon ik nou doen? Moest ik mijn zusje waarschuwen dat haar man op Tinder zit of moest ik het er maar bij laten? Maar toen werd ik zo verschrikkelijk kwaad en besloot ik hem terug te pakken voor zijn lage gedrag. Ik appte hem een screenshot van zijn profiel met de mededeling dat ik wist waar hij mee bezig was. En dat als hij het niet zelf tegen mijn zusje zou zeggen, dat ik dat wel zou doen met het screenshot van zijn profiel als bewijs.

 

Binnen de kortste keren belde Thom me terug. Dat het allemaal een uit de hand gelopen geintje was en dat hij er niets kwaads mee bedoelde. Hij was toch zeker na al die jaren nog gek op mijn zusje? Ik geloof er geen bal van dat hij nog van mijn zusje houdt, maar Thom weet nu dat ik hem in de gaten houd. Want ik moet er niet aan denken dat mijn zusje hetzelfde verdriet door moet maken als ik. Dat zal ik kost wat kost proberen te vermijden.’

 

‘Misschien heb je dit artikel al eerder gelezen op Franska.nl. Omdat we blijven groeien willen we deze mooie verhalen ook graag delen met onze nieuwe lezeressen.’