Moeders ovenschotel

 

Ode aan mama, want ik was er elke keer weer blij mee als ze dit voor ons maakte.

 

 

Deze ovenschotel is perfect voor een doordeweekse avond en de kids vinden dit ook lekker. Ik kan het weten!

 

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

  • 450 g spinazie uit de diepvries (1 pakje)
  • 800 g  aardappelschijfjes
  • 1 blikje kipragout
  • 6-8 plakjes salami
  • Paar handjes geraspte kaas

 

  • Een ovenschaal

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de spinazie ontdooien en laat het goed uitlekken. Kook de aardappelschijfjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Vet in de tussentijd de ovenschaal in en verdeel de ragout over de schaal. Vervolgens verdeel je de plakjes salami. De volgende laag is de spinazie. Dan beleg je de ovenschotel met de aardappelschijfjes. Tot slot een laagje geraspte kaas eroverheen en de ovenschaal kan in de oven voor ongeveer 30-40 minuten.

 

 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares