Zoveel kilo kan je op één dag aankomen

 

Een collega neemt taart mee, je eet een kroketje bij de lunch en thuis ga je lekker iets bakken. Voor je het weet snaai en snoep je de hele dag door.

 

 

Kan het echt zo’n kwaad, zo’n dag waarop alles mag van jezelf? Volgens experts kun je maximaal een halve kilo per dag aankomen. En dan moet je heel, heel veel eten. Je zou namelijk 3500 calorieën extra moeten eten wil je die halve kilo zwaarder worden. Dat is dus bovenop de 2000 calorieën die je op een normale dag al binnenkrijgt. 

 

Reken maar uit wat je met die 3500 extra calorieën kunt doen op een dag. Je zou zo zes pizza’s kunnen eten. En wie doet dat nou? Precies. Valt allemaal mee, toch, met dat ene zakje snoep op de bank?

 

Overigens komen we wel sneller aan in het najaar dan in het voorjaar. Door zonlicht slaan onze cellen namelijk minder vet op. Maar ja, in de winter hebben we nu eenmaal wat minder sunshine en dan vliegen die extra pondjes rondom de heupen er al gauw op. Bovendien helpt het niet mee dat in de winter de dagen korter zijn, we meer slapen, meer binnen zijn en minder vaak de fiets pakken, en ja, dus ook minder calorieën verbranden. En in de kou hebben we ook nog eens meer behoefte aan comfort-food, dus ja, de keuze tussen een warme stamppot en een salade is dan al gauw gemaakt. Nu weet je dat je er heerlijk van kunt genieten, want je moet heel wat stamppot eten voordat je het echt gaat zien in je dikke wintertrui.