‘Mijn vriend wil niet vertellen hoe we elkaar hebben ontmoet’

 

Rebecca (58) heeft nu vier jaar een relatie met Mick (61). Hun relatie wordt steeds serieuzer en gaat heel goed; op één ding na. Ze kennen elkaar via Tinder, wat Rebecca geen probleem vindt. Alleen Mick wil dat liever geheim houden.

 

‘Hij vindt het zo ordinair klinken, dat we elkaar via Tinder kennen. Dat ordinaire snap ik wel, maar ik zie er juist wel de humor van in. Ik had de app gedownload voor de grap, ik wist dat veel jongere mensen erop zaten — mijn eigen dochter had het er veel over — en was wel benieuwd wat het nou voorstelde. En natuurlijk was ik heel benieuwd of er ook iets voor mij tussen zou zitten.

 

Dat was in eerste instantie echt niet het geval en ik was eigenlijk van plan de app weer te verwijderen. Dan maar op de wat meer gangbare relatiesites of datingapps gaan rondkijken. Maar toen kwam ik Mick tegen; een hele knappe man. Eerlijk gezegd de eerste knappe man die ik tegenkwam op de app. Natuurlijk swipete ik rechts en kreeg ik de melding dat het een match was.

 

Omdat het voor mij een unicum was dat ik iemand op de app tegenkwam die ook maar in de buurt kwam van wat mijn type is, opende ik het gesprek. Al snel stapten we over op WhatsApp en belden we elke dag wel een aantal keer. De eerste date werd snel gepland en toen die zo ontzettend leuk was, wist ik al snel: ik ben halsoverkop verliefd.

 

En gelukkig was dat wederzijds. Zó fijn: met Mick ging alles zo vanzelf. We denken over heel veel dingen hetzelfde en lijken qua innerlijk eigenlijk heel erg op elkaar. Dat maakt onze relatie zo makkelijk. We kunnen over alles praten, serieuze dingen en diepe gesprekken, maar we kunnen ook de slappe lach hebben om helemaal niets. Ik kan eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo verliefd ben geweest op een man.

 

Samenwonen vonden we allebei een heel grote stap, omdat we allebei lang alleen hebben gewoond. Daarom besloot Mick een huis te kopen vlakbij mij; zo konden we wel makkelijk samenzijn, maar was het niet gelijk samenwonen. Dat was zo’n twee jaar geleden en inmiddels hebben we het besluit genomen om wel die grote stap te zetten: Mick en ik gaan samenwonen.

 

En daar hebben we allebei zoveel zin in. Er is alleen één groot minpunt, iets wat voor wrijving zorgt. Onze vrienden kennen elkaar inmiddels ook steeds beter en zij denken dat we elkaar via via hebben ontmoet. Een heel slap leugentje, want we hebben nooit een goed verhaal ervan gemaakt wie dan de persoon is die ons heeft ‘gekoppeld’. Eerst vond ik het allemaal niet zo’n probleem, Mick en ik waren zo gelukkig en verliefd en dat was het belangrijkste.

 

Maar ik wil gewoon eerlijk zijn. Wat maakt het uit dat we elkaar via Tinder kennen? Ik vind het een grappig verhaal. Maar Mick wil het absoluut niet. Hij schaamt zich er enorm voor, maar ik vat dat ook een beetje als een belediging op. Alsof hij mij niet echt wil erkennen en zich schaamt voor onze relatie.

 

Inmiddels is dit kleine dingetje zo geëscaleerd dat we er dagelijks wel discussies over hebben. Ik wil dat onze vrienden weten hoe we elkaar hebben ontmoet: hij wordt al kwaad als ik erover begin en weigert ook maar iets toe te geven. Die ruzies lopen zo hoog op dat ons samenwonen zelfs niet meer zeker is. Ik zie een kant van hem die ik helemaal niet ken, die kwade kant, en die vind ik helemaal niet leuk. En dat geldt ook voor hem, er komt zó’n heks in me naar boven als we hier weer een discussie over hebben. Moet ik het dan maar laten gaan en met zijn verhaal meegaan?’