‘Mijn schoonzus vindt me een golddigger’

 

Sabine (48) en Evert (54) zijn nu drie jaar samen. Sabines man is tien jaar geleden overleden bij een tragisch ongeluk. Allebei hebben ze geen kinderen uit vorige relaties.

 

‘Nooit had ik gedacht dat ik nog de liefde zou vinden. Laat staan met een man als Evert! Nadat mijn man, met wie ik heel gelukkig was, door een ongeluk om het leven was gekomen, ben ik lang ongelukkig geweest. En kwaad. Hij is aangereden terwijl hij naar huis fietste, door een dronken automobilist. Die man heb ik nog steeds niet onder ogen kunnen komen, dat vind ik te moeilijk. Al voelt hij zich heel schuldig, het verdriet dat hij me heeft aangedaan kan ik hem niet vergeven.

 

Natuurlijk mis ik mijn man nog heel erg. Elke dag. Maar na veel gesprekken met psychologen, heel veel werken aan mezelf en heel veel huilen, durfde ik me weer op de datingmarkt te begeven. Nou ja, de online datingmarkt dan. Dat was toch een stuk veiliger. Daarnaast zijn al mijn vrienden getrouwd, dus echt op stap in het weekend ga ik ook niet echt.

 

Evert was de eerste man met wie ik aan de praat raakte. En het klikte online meteen. We hadden dezelfde passies: reizen, lezen en een liefde voor lekker eten. Ook hadden we allebei geen kinderen. Niet dat dat een afknapper voor mij was geweest, maar in deze situatie maakte dat alles wel makkelijker. Na twee weken intensief contact gingen we dan eindelijk op date. En dat was, net zoals online, meteen raak. Vanaf toen ging het snel, na een half jaar woonden we al samen. Voor ons allebei was het duidelijk, we wilden nooit meer zonder elkaar.

 

Toen hij me een half jaar geleden ten huwelijk vroeg was ik dan ook door het dolle heen: deze man liet ik nooit meer gaan! Het gevoel was wederzijds. Tijdens een prachtige vakantie op de Filipijnen haalde hij de mooiste ring ooit tevoorschijn. De rest van de vakantie zaten we allebei op een roze wolk. Daar donderde ik hard vanaf toen we eenmaal thuiskwamen.

 

Het zit namelijk zo: Evert is een vermogend man. Heel vermogend, zelfs. Hij heeft toen hij dertig was een bedrijf opgezet waarmee hij erg succesvol is geworden. Inmiddels heeft hij kantoren in Hong Kong, Los Angeles en Amsterdam. Over geld hoeft hij zich geen zorgen te maken. Dat in schril contrast met mij: ik heb mijn studie niet afgemaakt en nooit fulltime gewerkt. Toen mijn man overleed heb ik een tijdje van een uitkering geleefd, ik kon het gewoon niet opbrengen om te werken.

 

Mijn schoonzus vindt mij daarom lui en twijfelt aan mijn liefde voor Evert. Het liefst ziet ze ons niet trouwen en ze maakt er geen geheim van dat ze mij een golddigger vindt — zo sta ik zelfs in haar telefoon! Ze dringt er dan ook heel erg op aan dat we op huwelijkse voorwaarden trouwen. Voor Evert hoeft dat niet per se, zowel hij als ik zijn heel zeker van onze liefde. Zijn zus is nu echter aan het dreigen al het contact te verbreken als hij niet naar haar luistert. Ze gaat zelfs zo ver dat ze contact met mijn ouders zoekt om te kijken of ik wel een goed persoon ben. Ik heb al gezegd dat ik akkoord ga met huwelijkse voorwaarden, maar dat gelooft ze niet. Ze denkt dat ik Evert achter haar rug om overhaal om toch zonder te trouwen. Ik ben nu eigenlijk zover dat ik haar helemaal niet meer in mijn leven wil, er is al teveel gebeurd. Wat moet ik nou met deze situatie?’

 

Sabine haar naam is gefingeerd, echte naam bekend bij de redactie.

Zit jij ook in een dilemma waar je niet uitkomt? Mail je verhaal naar info@franska.nl